Πώς γίνεται η σωστή χρήση της μάσκας – Η ανάρτηση Μητσοτάκη

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε ανάρτηση του στα social media ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα μέτρα προστασίας ενόψει της αυριανής έναρξης της σταδιακής επιστροφής στην κανονικότητα δίνοντας έμφαση στη σωστή χρήση της μάσκας.

«Όπως ακούσαμε τους ειδικούς και μείναμε σπίτι, τώρα ακούμε τους ειδικούς για να μάθουμε το σωστό τρόπο να χρησιμοποιούμε τη μάσκα. Πλένουμε τα χέρια μας, κρατάμε αποστάσεις, μένουμε ασφαλείς» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Στο βίντεο που ανέβασε ο πρωθυπουργός παρέχονται οδηγίες για τη σωστή χρήση της μάσκας. Επισημαίνεται ότι την πιάνουμε μόνο με καθαρά χέρια και το συρματάκι που υπάρχει το εφαρμόζουμε στη μύτη. Στη συνέχεια περνάμε τα λαστιχάκια γύρω από τα αυτιά και ξεδιπλώνουμε τη μάσκα ώστε να αγκαλιάσει με το πηγουνι. Δεν την ακουμπάμε ποτέ και την βγάζουμε όταν νιώσουμε ότι δεν είναι πλέον στεγνή. Για να την βγάλουμε καθαρίζουμε σχολιαστικά τα χέρια μας, την τραβάμε από τα λαστιχάκια και την τοποθετούμε σε σακουλάκι και πλένουμε και πάλι τα χέρια μας. Η υφασμάτινη μάσκα μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί, την πλένουμε το συντομότερο δυνατό στους 60 βαθμούς και την σιδερώνουμε πριν την ξαναφορέσουμε.

 

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.