Το “πόρισμα” Γεωργιάδη μετά την αυτοψία σε παραλίες

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, για την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων στις οργανωμένες παραλίες που λειτούργησαν σήμερα.

Ο υπουργός και ο υφυπουργός, Νίκος Παπαθανάσης, επισκέφθηκαν οργανωμένες παραλίες στην Αττική προκειμένου να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι εάν τελικά η απόφαση της κυβέρνησης για το άνοιγμά τους ήταν «ασφαλής».

«Όλα πηγαίνουν «ρολόι». Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο για την πειθαρχία που έχει επιδείξει όσον αφορά στην τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων. Ήδη, τα διεθνή μέσα ενημέρωσης «παίζουν» με πολύ θετικά σχόλια τις σημερινές εικόνες από τις ελληνικές παραλίες.» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης δέχθηκε όπως ήταν αναμενόμενο ερωτήσεις για την επίσπευση της επαναλειτουργίας του κλάδου της εστίασης, που ανοίγει την Δευτέρα 25 Μαΐου.

Μάλιστα ερωτηθείς εάν η εξέλιξη αυτή θα φέρει αλλαγές και στην λειτουργία των beach bar στις παραλίες ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Το είπαμε ότι κάθε μέρα ορισμένα πράγματα αλλάζουν. Ξεκινήσαμε σήμερα, λοιπόν, με αυτούς τους κανόνες. Από σήμερα έως τη Δευτέρα που μας έρχεται, αφενός θα ανακοινώσουμε τους κανόνες με τους οποίους θα λειτουργεί η εστίαση, και αφετέρου, μπορεί να επαναπροσδιορίσουμε τον τρόπο λειτουργίας και των beach bars», ανοίγοντας παράθυρο για δυνατότητα να σερβίρουν μεγαλύτερη γκάμα προϊόντων.

«Με τον υφυπουργό, τον κύριο Παπαθανάση, με τον οποίο είχαμε την ευθύνη να ανοίξουμε σήμερα τις παραλίες, κατόπιν της αποφάσεως που έλαβε ο κύριος Πρωθυπουργός μετά την εισήγηση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων και του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κάναμε περιοδεία στις περισσότερες οργανωμένες παραλίες του θαλάσσιου μετώπου της Αττικής και καταλήγουμε εδώ, στον Άλιμο.» δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης από τον τελευταίο σταθμό της «περιοδείας» του.

«Όλα πηγαίνουν «ρολόι». Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο για την πειθαρχία που έχει επιδείξει όσον αφορά στην τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων. Ήδη, τα διεθνή μέσα ενημέρωσης «παίζουν» με πολύ θετικά σχόλια τις σημερινές εικόνες από τις ελληνικές παραλίες.»

» Όλα θα πάνε καλά. Ο ελληνικός λαός, με πειθαρχία και με υπομονή, έχει κερδίσει ένα μεγάλο στοίχημα και τώρα ξεκινάμε την προσπάθεια να κερδίσουμε και το επόμενο στοίχημα, που είναι αυτό της οικονομίας και του ανοίγματος ξανά της κανονικής μας ζωής» πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης.

«Οι Έλληνες πειθαρχούμε στις οδηγίες των ειδικών»
Από την πλευρά του, ο κ. Παπαθανάσης επισήμανε: «Η σημερινή μέρα είναι πολύ σημαντική. Όπως στην πρώτη φάση, πειθαρχήσαμε όλοι και περάσαμε όσο πιο ανώδυνα μπορέσαμε -αυτό που δεν πέτυχαν άλλες χώρες-, έτσι, σήμερα, στην επανεκκίνηση, δείχνουμε για μια ακόμη φορά ότι εμείς οι Έλληνες πειθαρχούμε στις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων και έτσι μπορούμε και να ξεκινήσουμε, να επανεκκινήσουμε την οικονομία, αλλά και να επιταχύνουμε το βηματισμό, κάτι το οποίο έχουμε μεγάλη ανάγκη.»

» Νομίζω ότι η σημερινή εικόνα στις παραλίες δείχνει σε όλο τον κόσμο ότι οι Έλληνες μπορούν να πετύχουν πολλά. Το έχουμε καταφέρει και στο τέλος θα αποδειχθεί ότι η Ελλάδα είναι το καλύτερο παράδειγμα προς μίμηση για όλη την παγκόσμια κοινότητα».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.