Πάτρα: H απάντηση του Δήμου στον Γιώργο Ρώρο για τα αντισηπτικά

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης και Οικονομικών Διονύσης Πλέσσας απαντώντας στον Γιώργο Ρώρο για τα όσα δημοσιοποίησε χθες για την τιμή προμήθειας αντισηπτικών,  δήλωσε:

«Για το δημοσίευμα του κ. Ρώρου σε σχέση με την προμήθεια αντισηπτικού  από τις Υπηρεσίες μας , σας κοινοποιούμε  την απάντηση της Δ/νσης Οικονομικών την οποία προσυπογράφουμε.

Κατόπιν αυτού είναι προφανές ότι ο κ. Ρώρος για άλλη μια φορά  μένει έκθετος  απέναντι  τόσο στους εργαζόμενους μας όσο  και στον Πατραϊκό λαό.

Η Δημοτική Αρχή δεν παίζει ούτε με την υγεία εργαζόμενων και δημοτών, ούτε με τα χρήματα του Πατραϊκού λαού.

Αυτό δε το γνωρίζει παρά πολύ καλά ο Πατραϊκός λαός, γιατί γνωριζόμαστε όλοι σε αυτή την πόλη».

Η απάντηση του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών:

Σε συνέχεια απάντησης της Προϊσταμένης του Τμήματος των Προμηθειών –-στην Ανακοίνωση της ¨Ώρας Πατρών¨ δημοτικής παράταξης του κ. Ρώρου που αναρτήθηκε τη Δευτέρα 25/5 και την οποία προσυπογράφουμε, θα θέλαμε να επισημάνουμε ορισμένα σημεία που είτε σκόπιμα είτε από άγνοια εστιάζει ο κ.Ρώρος στην ανακοίνωσή του: Ο Δήμος μας με την υπάρ.1/2020 – ενιαία για όλες τις υπηρεσίες του και τα νομικά του πρόσωπα – Μελέτη για ¨Κατεπείγουσα Προμήθεια Αναγκαίων

Ειδών για την τήρηση των Μέτρων Αντιμετώπισης της Ανάγκης Περιορισμού της Διασποράς του Κορωνοϊού Covid-19 ¨ προχώρησε σταδιακά στην προμήθεια των αναγκαίων ειδών με τις τρέχουσες τιμές και την διαθεσιμότητά τους και συγκεκριμένα για την προμήθεια αντισηπτικού: 27/03/20 (1 η παραγγελία για τον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων και 24/04/20 (2 η παραγγελία για τον Πολιτιστικό Οργανισμό
–Δημοτική Βιβλιοθήκη Δήμου Πατρέων). Επομένως η σύγκριση γίνεται μεταξύ ομοειδών πραγμάτων, αλλά σε διαφορετική χρονική περίοδο, που σηματοδοτεί διαφορετικές τιμές στην αγορά.
Κατά συνέπεια οι υπηρεσίες μας κινήθηκαν με πλήρη διαφάνεια και μια ερώτησή σας σ΄αυτές αρκούσε για να πιστοποιηθεί η αλήθεια, χωρίς εντυπωσιασμούς και φανφάρες.

Η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «ΩΡΑ Πατρών» αναφέρει:

 

Σε ανακοίνωση της Ώρας Πατρών αναφέρεται: “Eίχαμε την πεποίθηση, ότι η πρακτική των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου συχνά καταλήγει σε υποβάθμιση της διαφάνειας στα δημόσια λογιστικά και, εν τέλει, στην ίδια τη Δημοκρατία. Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε όμως ότι ο καλύτερος μιμητής αυτών των πρακτικών θα αποδεικνυόταν η δημοτική αρχή του κ. Πελετίδη. Σύμφωνα με αυτή την πρακτική, λοιπόν, των απευθείας αναθέσεων λόγω του επείγοντος των καταστάσεων ελέω κορονοιού, η προμήθεια αντισηπτικού διαλύματος για τον Πολιτιστικό Οργανισμό στοιχίζει 6 ευρώ το λίτρο αλλά για τον Δήμο Πατρέων 26 ευρώ!

Φαίνεται, ότι η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού, κα Γεροπαναγιώτη έχει διαφοροποιηθεί από τον κ. Πελετίδη και έχει κόψει τις διπλωματικές σχέσεις μαζί του και για αυτόν τον λόγο δεν κατάφεραν να συνεννοηθούν από ποιο κατάστημα της Πάτρας να προμηθευτούν με τη χαμηλότερη τιμή το αντισηπτικό.
Τελικά πόσο στοιχίζει το αντισηπτικό κ. Πελετίδη, γιατί μάλλον θα χρειαστείτε αρκετά λίτρα…”

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.