Πάτρα: Ανοδος της θερμοκρασίας – Πότε θα δείξει 35αρια ο υδράργυρος

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αισθητή καθ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας θα είναι η αύξηση της θερμοκρασίας στην Αχαϊκή Πρωτεύουσα και στην ευρύτερη περιφέρεια.

Συμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων από την Τετάρτη ο υδράργυρος αρχίζει να “σκαρφαλώνει” πάνω από τους 30 βαθμούς Κελσίου και την Παρασκευή και το Σάββατο τις μεσημβρινές κυρίως ώρες να αγγίζει τους 35 βαθμούς!

Δείτε ΕΔΩ τον καιρό για την Πάτρα

Την ίδια ώρα ευνοικές είναι οι  συνθήκες για την μεταφορά Αφρικανικής σκόνης προς τη χώρα μας θα επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr. Νοτιοδυτικό ρεύμα στην μέση τροπόσφαιρα θα έχει ως αποτέλεσμα τη μεταφορά θερμών αερίων μαζών από την Αφρική προς τη Μεσόγειο και τη Νότια Ευρώπη με αποτέλεσμά την αύξηση των συγκεντρώσεων σκόνης και την παράλληλη άνοδο της θερμοκρασίας. Η στροφή των επιφανειακών ανέμων σε βόρειους κατά το μέσο της εβδομάδας, θα προκαλέσει μικρή πρόσκαιρη πτώση της θερμοκρασίας την Τετάρτη 13/05. Παράλληλα, τόσο η παρουσία σκόνης όσο και οι τοπικοί άνεμοι θα παίξουν ρόλο στη διαμόρφωση της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται η συγκέντρωση Αφρικανικής σκόνης που αναμένεται στην ατμόσφαιρα της χώρας μας από το πρωί της Δευτέρας 11/05 έως και το βράδυ της Παρασκευής 15/05.

 

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.