Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου – Το μήνυμα του ΥΠΕΞ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου ανάρτησε το υπουργείο Εξωτερικών στο twitter, υπογραμμίζοντας τη σημασία της αξιόπιστης δημοσιογραφίας.

«Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου- Ας αναλογιστούμε τη σημασία της αξιόπιστης δημοσιογραφίας», σημειώνει. «Η Ελλάδα υποστηρίζει ενεργά την ελευθερία του τύπου και την προάσπιση της ασφάλειας των δημοσιογράφων απανταχού» συνεχίζει το μήνυμα του υπουργείου Εξωτερικών.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου

Η Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Ένωσης Εφημερίδων (ΠΕΕ) και από το 1993 γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 3 Μαΐου, στη μνήμη της Διακήρυξης του Βίντχουκ, ένα κείμενο που υπέγραψαν Αφρικανοί δημοσιογράφοι το 1991 και στο οποίο ζητούσαν ελεύθερα, ανεξάρτητα και πλουραλιστικά Μ.Μ.Ε.
Νωρίτερα, σε μήνυμά της για την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου σημειώνει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σεκαλλεροπούλου σημειώνει πως σε μια εποχή που τίποτε δεν είναι δεδομένο, η σημερινή παγκόσμια ημέρα Ελευθερίας του Τύπου μας δίνει την ευκαιρία να εκτιμήσουμε την αξία του Τύπου και των δημοσιογράφων οι οποίοι ερευνούν. «Μας βοηθούν να προσανατολιστούμε με διαύγεια στον περίπλοκο και συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο μας» προσθέτει.

«Στη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα ελευθερίας του Τύπου, καλούμε όλες τις κυβερνήσεις – και άλλους – να εγγυηθούν ότι οι δημοσιογράφοι θα μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας και μετά από αυτή» σημείωσε νωρίτερα για το ίδιο ζήτημα ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.