«Όταν οι λέξεις “Εθελοντές” και “Συλλογικότητα” έχουν την τιμητική τους»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Αλεξάνδρα Δημοπούλου (ΙΤΥΕ – πανεπιστήμιο Πατρών, μέλος του ΔΣ της Π.Φ.Π.Ο. και σύμβουλος του Δημάρχου Πατρέων στο θέμα των αδέσποτων), έκανε μαι ιδιαίτερη ανάρτηση στο fb, που δεικνύει ευθέως την έκταση του απίστευτου αγώνα της (έχοντας τη βοήθεια λίγων, αλλά ιδιαίτερων και δυναμικών ανθρώπων), για τη διάσωση των ζώων της πόλης μας και όχι μόνον… Χίλια μπράβο, κυρία Δημοπούλου:

«Θ’ αρχίσω με το όνομα της Eliza Kallitsi, γιατί δικαίως τόσοι άνθρωποι τρέφουν τέτοιο σεβασμό κι εκτίμηση γι αυτήν. Δεν υπάρχει μία φορά να την έχω καλέσει πάνω στα δύσκολα και να μην έχει δώσει λύση με δική της θυσία. Σήμερα όμως την κάλεσα μόνο για γνώμη γιατί ήμουν απελπισμένη καθώς λίγες ώρες πιο πριν είχαν καλέσει για κουτάβια. Και σήμερα ήξερα ότι η Ελίζα έχει τόσες υποχρεώσεις που δεν θα άντεχαν ούτε 50 άνθρωποι μαζί. Έμεινα έκπληκτη. Αυτό που μου απάντησε ήταν : “Μιλάς για επείγον και τίθεται θέμα της ζωής των ζώων? Πήγαινε πάρε τα αν μπορείς και κάπου θα βρω λύση για σήμερα και βλέπουμε”.
Και ο λόγος για μια γατούλα που είχε τα 4 μωρά της κάτω από τις καρέκλες στις καφετέριες της πλατείας Όλγας. Με είχε καλέσει λίγα λεπτά πιο πριν, ένας ξεχωριστός εμφανώς άνθρωπος, ο Ανδρέας, και γεμάτος αγωνία μου εξήγησε ότι κάποιοι της έβαλαν τα μωράκια σε ένα κουτί κι η γάτα κλαίει και τα ψάχνει, και γενικά δεν μπορεί να μείνει εκεί η οικογένεια δίπλα στο δρόμο και τ’ αυτοκίνητα. Έφυγα τρέχοντας από τη δουλειά, τηλέφωνα στην πορεία, βρήκα εκεί κάποια παιδιά ακόμα φιλόζωους να περιμένουν ανήσυχοι. Ήταν κι ο Νίκος ο Κουντούρης χρόνια αγωνιστής, βοήθησε να μπει η γατούλα μέσα στο κλουβί, να τα μεταφέρουμε στο αυτοκίνητο, να μας βάλει όλους μέσα, έλεγε συνέχεια πρόσεχε Άντα, και φύγαμε…
Και θα κλείσω με το όνομα Ελένη Λόη, το πιο σεμνό άτομο που ξέρω στο φιλοζωικό χώρο, ιδιοκτήτρια του μαγαζιού “Αργώ”, που με περίμενε μαζί με την Ελίζα να πάρουν τη σκυτάλη και να τρέξουν να τακτοποιήσουν τη γατοοικογένεια στο χώρο της Ελίζας.
Ένα δύσκολο απόγευμα με τόσο άγχος. Που όμως οι λέξεις “Εθελοντές” και “Συλλογικότητα” είχαν την τιμητική τους»

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.