Μυστικά για δυνατά και υγιή νύχια που δεν σπάνε

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Εν μέσω κορωνοϊού έγινε μέρος της καθημερινότητάς μας η πολύ συχνή πλύση των χεριών με νερό και σαπούνι, αλλά και η χρήση αντισηπτικού υγρού ή gel.

Συν τοις άλλοις, το διάστημα της καραντίνας ασχοληθήκαμε πολύ με το σπίτι, κάναμε πολλές δουλειές και ταλαιπωρήσαμε αρκετά τα χέρια μας. Όχι μόνο αυτά, όμως.

Μέσα σε όλες αυτές τις διαδικασίες ταλαιπωρούνται και τα νύχια μας. Το απορρυπαντικό που πλένουμε τα πιάτα, το πληκτρολόγιο του υπολογιστή που χρησιμοποιούμε όσο δουλεύουμε, αλλά και το ημιμόνιμο μανικιούρ που κάνουμε ορισμένες από εμάς είναι μόνο μερικοί από τους λόγους που καταλήγουμε να έχουμε εύθραυστα και αδύναμα νύχια.

Στην ουσία, τα νύχια αποτελούνται από τρία οπτικά στρώματα σκελετικών κυττάρων που συγκρατούνται μαζί λόγω της ύπαρξης ελαίου και υγρασίας, συστατικά τα οποία τα κρατούν δυνατά και γερά.

Όταν, λοιπόν, τα νύχια αρχίζουν και σπάνε ή ξεφλουδίζουν λόγω των δικών μας καθημερινών συνηθειών, τότε γίνονται πια αδύναμα και αυτό συμβαίνει γιατί δεν υπάρχει αρκετή λιπαρότητα ή υγρασία.

Με τα μυστικά που θα βρεις παρακάτω σίγουρα θα σώσεις την κατάσταση.

#1.Φόρα γάντια. Προστατεύει τα νύχια σου από τα νερά, από τις δουλειές του κήπου ή από χημικά καθαριστικά που χρησιμοποιείς για να απολυμάνεις το σπίτι.

#2.Απέφυγε να κάνεις συχνά ημιμόνιμο μανικιούρ. Το ημιμόνιμο μανικιούρ με το led φως επιβαρύνει τα νύχια σου συγκριτικά με το απλό βερνίκι. Ακόμα περισσότερο, τα νύχια σου ταλαιπωρούνται κατά τη διάρκεια της αφαίρεσής του.

#3. Κάθε βράδυ, πριν πέσεις για ύπνο, χρησιμοποίησε λαδάκι νυχιών και ενυδατική κρέμα στα πετσάκια. Αναζήτησε ένα προϊόν που θρέφει τα νύχια, εξουδετερώνει την ξηρότητα και βοηθά στην αποκατάσταση της ελαστικότητας των στρωμάτων του νυχιού.

#4.Χρησιμοποίησε χάρτινη λίμα. Σε αντίθεση με τις μεταλλικές, η χάρτινη λίμα δεν εντείνει το ξεφλούδισμα, ούτε καταπονεί τα νύχια.

#5. Χρησιμοποίησε θεραπεία νυχιών για ενδυνάμωση μία φορά την εβδομάδα. Στην αγορά υπάρχουν σκληρυντικά νυχιών, που θα σε βοηθήσουν να επαναφέρεις στα νύχια σου τη χαμένη υγρασία τους και να τα δεις και πάλι δυνατά και υγιή.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.