Η μάσκα για να προστατεύσεις τα μαλλιά σου από τον ήλιο-Φτιάξτη μόνη σου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το καλοκαίρι φέτος μας επισκέφθηκε πολύ νωρίς, αλλά αυτός είναι ένας υπέροχος λόγος για να είμαστε πιο αισιόδοξες και χαρούμενες εν μέσω της δοκιμασίας που μας έχει βάλει ο κορωνοϊός. Καλοκαίρι, λοιπόν, σημαίνει ανεμελιά, παραλία, γαλανά νερά και λαμπερός, καυτός ήλιος.

Όσα θετικά κι αν έχει, όμως, η καλοκαιρινή περίοδος, έχει και μερικά αρνητικά. Να, για παράδειγμα η αλόγιστη έκθεση στον ήλιο, το αλάτι της θάλασσας και το χλώριο της πισίνας ταλαιπωρούν τα μαλλιά μας με αποτέλεσμα αυτά να σπάνε πιο εύκολα, να γίνονται άγρια ή και θαμπά.

Αν θέλεις, βέβαια, μπορείς να τα φροντίσεις και να τα προστατεύσεις φτιάχνοντας τη δική σου after sun μάσκα μαλλιών και χρησιμοποιώντας τη μετά από κάθε εξόρμησή σου στην παραλία.

Τι θα χρειαστείς;

Μονάχα 2 υλικά: λάδι καρύδας και ελαιόλαδο.

Βάλε ίση ποσότητα των δύο υλικών σε μια κατσαρόλα, ζέστανέ τα για λίγο στο μάτι της κουζίνας, ώστε να είναι χλιαρό το μείγμα και έπειτα άπλωσέ το από τις ρίζες ως τις άκρες.

Άσε το να δράσει για 15 ως 30 λεπτά κάνοντας μασάζ στα μαλλιά σου και μετά ξέβγαλε καλά.

Θα δεις τεράστια διαφορά από την πρώτη κιόλας χρήση, γιατί το λάδι καρύδας είναι το απόλυτο φυσικό ενυδατικό συστατικό για μαλλιά, ειδικά για την τρίχα που σπάει ή είναι εύθραυστη!

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.