Υπ.Υγείας: 15 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα-1 νέος θάνατος (βίντεο)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στην σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό και τα κρούσματα στη χώρα μας στην θέση του κ.Τσιόδρα ο Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος και Διευθυντής Υγειονομικού Πολεμικής Αεροπορίας, Υποπτέραρχος Δημήτρης Χατζηγεωργίου.

Ανακοινώθηκαν 15 νέα κρούσματα και ένας νέος θάνατος. Όπως είπε τα συνολικά κρούσματα είναι 2.834. Στις ΜΕΘ παραμένουν ακόμη 22 συμπολίτες μας και 90 έχουν καταφέρει να βγουν από εκεί νικητές.

Όσον αφορά στον σημερινό θάνατο πρόκειται για μια 46χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν στην ΜΕΘ του νοσοκομείου “Άγιος Δημήτριος” και σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Ο κ. Χατζηγεωργίου έκανε αναφορά στις ευπαθείς ομάδες που βρίσκονται σε δομές λέγοντας χαρακτηριστικά. «Η ευαλότητα ασθενών στη γρίπη, που νοσηλεύονται σε δομές είναι γνωστή. Με το νέο κορονοϊό δεν βοηθάει η ανταλλαγή ασθενών, το επισκεπτήριο.  Η κυριότερη ομάδα που έχει αυξημένο κίνδυνο είναι οι ηλικιωμένοι. Εάν δει κάποιος τις καμπύλες βλέπει ότι αυτή ανεβαίνει στις ηλικίες άνω των 65 ετών».

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως… «πρέπει όλοι μας να προστατεύσουμε αυτούς τους ανθρώπους τηρώντας τα μέτρα της κοινωνικής απόστασης, φορώντας μάσκα, πλένοντας τα χέρια. Ταυτόχρονα πρέπει να τους δείχνουμε το ενδιαφέρον μας καλώντας τους στο τηλέφωνο, ή κάνοντας κλήση χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο. Οι ευπαθείς ομάδες θα πρέπει να παίρνουν τα φάρμακά τους, να αποφεύγουν τον συνωστισμό. Ειδικά μέρες που έχει καύσωνα θα πρέπει να μειώσουν τη σωματική δραστηριότητα τους, να πίνουν νερά».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.