Κύπρος – Μόλις ένα νέο κρούσμα κορωνοϊού

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Κύπρος κάνει εξαιρετική δουλειά στην αντιμετώπιση του κορονοϊού με τις αρχές να ανακοινώνουν σήμερα μόλις ένα νέο κρούσμα σε σύνολο 1.882 τεστ που έγιναν.

Το κρούσμα εντοπίστηκε από σύνολο 276 εργαστηριακών εξετάσεων, που διεκπεραιώθηκαν από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων.

Σύμφωνα με τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης, διεκπεραιώθηκαν οι ακόλουθες διαγνώσεις χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος.

Συγκεκριμένα, από τη διαδικασία ιχνηλάτησης ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων διεκπεραιώθηκαν 123 διαγνώσεις, ενώ από το πρόγραμμα ελέγχου 20.000 εργαζομένων σε επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου και εργοτάξια υπήρξαν αποτελέσματα για 461 εργαστηριακές εξετάσεις.

Από ιδιωτική πρωτοβουλία ολοκληρώθηκαν 387 εργαστηριακές διαγνώσεις και από το πρόγραμμα ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των ιατρείων δημόσια υγείας διεκπεραιώθηκαν 114 διαγνώσεις.

Από τα δείγματα που λήφθηκαν από επαναπατρισθέντες ολοκληρώθηκαν 5 εργαστηριακές διαγνώσεις και από το πρόγραμμα ελέγχου 10.000 εργαζομένων σε κομμωτήρια, κουρεία, ινστιτούτα αισθητικής, κέντρα δερματοστιξίας και χώρους εστίασης υπήρξαν αποτελέσματα από 2 δείγματα και από τον έλεγχο 20.000 μαθητών και προσωπικού σχολικών μονάδων διεκπεραιώθηκαν 514 εργαστηριακές διαγνώσεις.

Μετά και από τα σημερινά στοιχεία, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 918.

 

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.