Τα κύματα και οι δυνατοί άνεμοι έβαλαν σε κίνδυνο 7 ανήλικους!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τα χειρότερα αποφεύχθησαν το μεσημέρι σε παραλίες του Ηρακλείου και του Καρτερού όπου συνολικά κινδύνευσαν στα κύματα 7 ανήλικοι, λόγω του αέρα! Τα δύο διαφορετικά περιστατικά που κινητοποίησαν το λιμενικό, συνέβησαν σχεδόν ταυτόχρονα, γύρω στις 2 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Λιμενάρχης Ηρακλείου, Ευθύμης Δουβής, στην πρώτη περίπτωση, 5 ανήλικοι κολυμβητές οι οποίοι βρίσκονταν πάνω σε φουσκωτά, κινδύνευσαν λόγω του αέρα που τα παρέσυρε.

Το περιστατικό που έγινε στην παραλία της Βαγιάς στην Αμμουδάρα, κινητοποίησε τους λουόμενους οι οποίοι ειδοποίησαν το Λιμενικό που αν και ήταν έτοιμο να επέμβει με ένα περιπολικό και ένα σκάφος από το Ηράκλειο, τελικά δε χρειάστηκε, καθώς οι λουόμενοι είχαν καταφέρει στο μεταξύ να τους μεταφέρουν στην ξηρά.

Το δεύτερο περιστατικό έγινε στην παραλία του Καρτερού στη Λέσχη Αξιωματικών όπου και σε αυτή την περίπτωση, 2 ανήλικοι, παρασύρθηκαν με το φουσκωτό τους.

Πρόκειται για δύο 15χρονους οι οποίοι ευτυχώς είναι ασφαλείς χάρη στην επέμβαση του σκάφους από τη Χερσόνησο που κινητοποιήθηκε άμεσα.

Ο Λιμενάρχης Ηρακλείου συνέστησε την προσοχή των λουομένων και τις επόμενες ώρες ώρες στο νησί καθώς έρχονται ΝΔ άνεμοι από αύριο εντάσεως μέχρι και 7 μποφόρ.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε όλοι όσοι επισκέπτονται τις θάλασσες θα πρέπει να έχουν κατά νου τους κανόνες ασφαλούς συμπεριφοράς κολύμβησης, να μην απομακρύνονται σημαντικά από την ακτή, να μη μπαίνουν στη θάλασσα όταν υπάρχει έντονος κυματισμός και να μη χρησιμοποιούν φουσκωτά Μέσα τα οποία μπορούν να παρασυρθούν από τον αέρα.

 

 

 

 

 

 

Πηγή: cretapost

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.