Επίθεση με βιτριόλι: Πού ψάχνει η ΕΛ.ΑΣ. για τη μαυροντυμένη γυναίκα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

“Δεν βρισκόμαστε στο σκοτάδι. Δεν περιμέναμε πολλά από την κατάθεση του θύματος. Έχουμε προβεί σε αρκετές αστυνομικές ενέργειες από τις οποίες έχουν προκύψει σημαντικά στοιχεία. Είμαστε αισιόδοξοι ότι η πορεία των ερευνών, αργά η γρήγορα θα έχει θετική εξέλιξη και θα εντοπίσουμε τη δράστιδα” δήλωσαν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που ασχολούνται με την υπόθεση της 34χρονης που δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα, όπως αναφέρει η εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος”.

Στο μεταξύ, την Τρίτη το θύμα έδωσε την πρώτη γραπτή κατάθεση έπειτα από τρεις ολιγόλεπτες επαφές με τους αστυνομικούς χωρίς να είναι ιδιαίτερα διαφωτιστική ή να διαφοροποίησε όσα τους είχε πει στις προηγούμενες συναντήσεις τους και αρκέστηκε στην περιγραφή της επίθεσης εναντίον της. Εκείνη φέρεται να τους είπε: “Μου είχε στήσει ενέδρα. Δεν κατάλαβα τίποτα. Στάθηκα μπροστά στο ασανσέρ και περίμενα. Κοιτούσα χαμηλά και ένιωσα την παρουσία της να βγαίνει γρήγορα από τη σκάλα που έρχεται από το υπόγειο. Μάλλον φορούσε μαύρο σκούφο, μαύρη προστατευτική μάσκα, ήταν ψηλή στο ύψος μου και αδύνατη. Κράταγε κάτι στα χέρια που πρέπει να ήταν μπουκάλι. Μου έριξε μεγάλη ποσότητα του υγρού, μια φορά σε όλο το πρόσωπό μου και εξαφανίστηκε. Έτρεξα γρήγορα δίπλα στο φαρμακείο και φώναζα “καίγομαι, κάτι μου έριξαν”. Οι αστυνομικοί τη ρώτησαν αρκετές φορές αν μπορεί να σκεφτεί ποιος θα μπορούσε να βρίσκεται πίσω από την επίθεση με την 34χρονη να επαναλαμβάνει ότι όσο κι αν σκέφτεται δεν πάει το μυαλό της ποιος θα ήθελε να της κάνει τέτοιο κακό.

Άρση απορρήτου

Ελήφθη στο μεταξύ από τους αστυνομικούς η εισαγγελική έγκριση να προβούν σε άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, όπως αναφέρει ο “Ελεύθερος Τύπος”. Θα επιχειρήσουν να εντοπίσουν συχνές επαφές, να ανασύρουν ύποπτα ή απειλητικά μηνύματα SMS, ακόμη και επικοινωνίες μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Επίσης, οι αρμόδιοι αξιωματικοί έχουν συλλέξει 15-20 βίντεο από κάμερες ασφαλείας που μπορεί να έχουν καταγράψει τις κινήσεις της μαυροφορεμένης γυναίκας και κυρίως την προσέγγιση ή διαφυγή της με κάποιο όχημα.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.