«Επειδή στη ζωή μας πρέπει να κλείνουμε κύκλους…»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Πατρινός οικονομολόγος Χρήστος Γραμμένος, μένα κείμενό του στο fb, σαφώς εξομολογητικού χαρακτήρα, εξηγεί γιατί δεν θα ασχοληθεί στο μέλλον με την πολιτική, ως υποψήφιος και όχι μόνον:

«Μετά απο αρκετά χρόνια ενεργής συμμετοχής στην πολιτική και επειδή στη ζωή μας πρέπει να κλείνουμε κύκλους για να ανοίξουμε νέους, ήρθε η στιγμή αυτός ο κύκλος να κλείσει για εμένα.
Η πολιτική είναι ένα παιχνίδι, μία σκακιέρα, που για να κινηθείς, πρέπει να αλλοιώσεις σε μεγάλο βαθμό τον χαρακτήρα σου, να προσπαθείς να μανιπιουλάρεις κόσμο, να επιβάλεις την δύναμη σου. Μετά απο λίγο γίνεται ένα ναρκωτικό, στο οποίο εθίζεσαι και αποκτάς έναν εγωισμό υπέρμετρο στην προσπάθεια να παίξεις το παιχνίδι.
Ο εθισμός αυτός, σε κάνει να προβάλεις μία εικόνα, έναν ρόλο, που χωρίς να το καταλάβεις περνάει, απο ένα σημείο και μετά, στην καθημερινότητα σου και στο περιβάλλον σου. Αδικείς κόσμο δίπλα σου γιατί, ως αλλοιωμένος, σου είναι δύσκολο να διαχωρίσεις ρόλους. Παύεις να είσαι τόσοανθρώπινοςγιατί πρέπει να κρύψεις αδυναμίες, αισθήματα και να πνίξεις το όλο μέσα σου.
Πέρα αυτών, εξαντλείς δυνάμεις που θα έπρεπε να τις δίνεις στην δουλειά σου, την οικογένεια σου, τους φίλους σου και στα άτομα που νοιάζεσαι και σε νοιάζονται.
Είμαι πολιτικοποιημένος, έχω άποψη, αλλά προτιμώ να την εκφράζω πλέον στο πλαίσιο της επιστήμης μου, που αγαπώ, την απέκτησα με θυσίες, και στην συνέχεια σε πολλές περιπτώσεις την άφησα στην άκρη στο κυνήγι της αρέσκειας.
Επίσης μπορείς να παραμένεις ενεργός πολίτης και εκτός πολιτικής. Είσαι αιμοδότης, εθελοντής σε δράσεις, βοηθάς κόσμο δίπλα σου κλπ

Ευχαριστώ στα άτομα που με τίμησαν, συγνώμη στα άτομα που υποτίμησα.
Ευχαριστώ όσους με πίστεψαν αλλά και όσους με πολέμησαν. Στο παιχνίδι ήταν και αυτό.
Συγνώμη σε όσους αδίκησα ή στεναχώρησα.
Ευχαριστώ την οικογένεια μου και τους φίλους μου, που ακόμα και πολλές φορές που είχα τον ρόλο που περιέγραψα, με υπέμειναν και με στήριξαν.
Χαίρομαι και για τους φίλους που απέκτησα στο διάστημα αυτό και η σχέση μας ήταν και παραμένει και εκτός πολιτικής.

Νιώθω ωραία παίρνοντας πίσω τον χαρακτήρα μου, το πρόσωπο μου, τις αδυναμίες μου.

Σας ευχαριστώ και πάλι για όλα».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.