Ένταση στη δίκη Τοπαλούδη – Εισαγγελέας: Προτίθεμαι να απέχω

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ένταση προκλήθηκε στη δίκη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, με αποτέλεσμα η πρόεδρος του δικαστηρίου να διακόψει προσωρινά τη διαδικασία.

Η εισαγγελέας της έδρας ανακοίνωσε την πρόθεσή της να απέχει από τη δίκη, μετά την αντίδραση της ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας για την αγόρευσή της.

Νωρίτερα στη δικαστική αίθουσα, σε συνέχεια της ανακοίνωσης που εξέδωσε ο Δημήτρης Βερβεσός, κατέφθασε ο σύμβουλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Κλεφτοδήμος, ο οποίος ζήτησε το λόγο για να διαμαρτυρηθεί εκ μέρους, όπως είπε, όλων των δικηγόρων για τις αποστροφές της εισαγγελέα που αφορούν στο ρόλο των δικηγόρων.

Ο σύμβουλος του ΔΣΑ ήρθε στο δικαστήριο την ώρα που ολοκληρώνονταν οι αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής. Κρατώντας την ανακοίνωση διαμαρτυρίας του κ. Βερβεσού, ο κ. Κλεφτοδήμος εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό των δικηγόρων για αποστροφές της αγόρευσης της εισαγγελέως που όπως είπε «ευθέως και συλλήβδην προσβάλλουν όλους τους δικηγόρους».

Ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Πρόεδρος: Δεν έχετε το λόγο, υπάρχουν άλλα τμήματα για να εκφράσετε τα παράπονά σας δεν είναι εδώ ο τόπος.

Κλεφτοδήμος: Εκφράζω τις διαμαρτυρίες μου για τις αποστροφές της κυρίας εισαγγελέως.

Εισαγγελέας: Ζητώ το λόγο θα προχωρήσω σε δήλωση αποχής.

Στη συνέχεια σημειώθηκε ένταση στο ακροατήριο όπου κάποιοι παρευρισκόμενοι διαμαρτυρήθηκαν όπως και ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη για την παρουσία και τις διαμαρτυρίες του κ. Κλεφτοδήμου.

Τότε η πρόεδρος παρενέβη ζητώντας να αποχωρήσουν όσοι διαμαρτυρήθηκαν και διέκοψε προσωρινά τη δίκη.

 

 

 

Πηγή: dikastiko.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.