Έλενα Ακρίτα: Το σεξ και η Ιερά Σύνοδος

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ένα εύστοχο άρθρο έγραψε στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ η Έλενα Ακρίτα, το οποίο «έσκισε» σε likes όταν το ανήρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο fb:

Το σεξ και η Ιερά Σύνοδος

Μα και βέβαια τής πέφτει λόγος της Ιεράς Συνόδου τί πρέπει να διδαχτούν και τί όχικυρίως το δεύτεροτα παιδιά μας στο σχολείο. Αν δεν έχουν άποψη οι παπάδες ποιος θα έχει; Ο ειδικός ή ο εκπαιδευτικός; Και ειδικά το μάθημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης που είναι 100% domain της εκκλησίας. Απόκει θα πάρουν οι μαθητές τις σωστές τις βάσεις, μην τα μάθουν στραβά από κάνα επιστήμονα και τρέχουμε μετά.

Καταρχάς γιατί να τα μάθουν; Υπάρχει κάποιος λόγος να τα μάθουν πριν το γάμο; Παρθένοι δεν θα παντρευτούν; Τότε να τα μάθουν και να τα μάθουν σωστά. Η μελισσούλα με τον μελισσούλο. Η λουλουδίτσα με τον λουλούδίτσο. Ο πελαργός που εκτοξεύει μωρά στις ταράτσες κι όποιο ζήσει, έζησε. Και πάνω απ’ όλα ο κρίνος. Που δεν πονάει κιόλας.

Εννοείται μόνο για σύλληψη μιλάμε, για αντισύλληψη ούτε λόγος. Το σεξ έχει καθαρά αναπαρωγικό χαρακτήρα, η άμβλωση απαγορεύεται εξ ου και τα έμβρυα μέσα στην κοιλίτσα φωνάζουνμανούλα μη με σκοτώσεις’.

Το χειρότερο είναι πως αυτοί που θρηνούν τοαγέννητο παιδίόπως το λένε, όταν γεννηθεί, ούτε που να το φτύσουν. Κι αυτό και τη μάνα του την αστεφάνωτη στέλνουν στο πυρ το εξώτερον. Άπαξ και γεννήθηκε να πάει να κόψει το λαιμό του. Το μπάσταρδο. Το μούλικο. Ουαί υμίν γραμματείς και φαρισαίοι υποκριτές.

Μα και βέβαια πέφτει λόγος στην Ιερά Σύνοδο και στον κάθε άσχετο για τη διδακτέα ύλη. Για όλα τα μαθήματα. Ο παπάς δεν θέλει τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, ο Άδωνις της καρδιάς μου δεν θέλει την κοινωνιολογία γιατί σου λέει τονε κάνει κουμούνι τον άλλονε. Δεν είναι τυχαίο που όλοι οι Έλληνες κοινωνιολόγοι κραδαίνουν κονσερβοκούτια για να βγάζουν τα μάτια των αστώνε. Προσωπικά έχω δει τον Βέλτσο με αμπέχωνο και χακί κασκέτο να κυνηγάει στα βουνά με λάγνο τροχαδάκι αγνές χωριατοπούλες.

Κυρία Κεραμέως, ο κόσμος είναι κακός και άριστα κάνετε που τον έχετε γραμμένο στα βαρετά σας χαμηλοτάκουνα. Εσείς μόνο τους παπάδες να ακούτε, άντε και κάναν Άδωνι στα μεγάλα ζόρια. Ειδικά το μάθημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης ούτε το κατώφλι του σχολείου να μην διαβεί. Άλλωστε νωρίς είναι ακόμα, δεν μάς κυνηγάει κανείς. Μόνο μια εικοσαετία έχει που μπήκαμε στον 21ο αιώνα, άσε να μπούμε στον 22ο και βλέπουμε.

Είναι αδιανόητο να έχει άποψη ο κάθε παπάς για το μάθημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης. Είναι αδιανόητο να δίνει αυτός ντιρεκτίβα σε μια θρησκόληπτη υπουργό. Σε λίγο με το καλό, να στείλουμε τα παιδιά πίσω – πολύ πίσωστο Κατηχητικό. Να ξαναδώσουμε βέργα στον δάσκαλο. Να ξυρίζουμε γουλί τους μαθητές. Να τους φοράμε πηλήκιο. Να επαναφέρουμε τον Νόμο 4000 περί τεντιμποϊσμού. Κι να καθόμαστε ύστερα να χαζεύουμε μια κοινωνία βαλσαμωμένη εδώ και εβδομήντα χρόνια.

Κυρία Κεραμέως, σοβαρευτείτε. Είστε νέος άνθρωπος και επιστημόνισσα ολκής, όπως διαβάζω. Ειλικρινά αυτή την υστεροφημία θέλετε να αφήσετε πίσω σας; Ειλικρινά θέλετε να ταυτιστεί η θητεία σας με τον σκοταδισμό και την οπισθοδρόμηση; Οι παπάδες υπουργέ μου, ανήκουν στην εκκλησία και οι δάσκαλοι στο σχολείο.

Είναι ντροπή αυτό που συμβαίνει. Και την ντροπή την χρεώνεστε εσείς. Αφήστε λοιπόν, την κοινωνιολογία στο σήμερα και τα λατινικά στο χτες. Κι επιτέλους βάλτε την σεξουαλική διαπαιδαγώγηση εκεί που είναι η θέση της: στα ελληνικά σχολεία. Γιατί το τελευταίο που έχει ανάγκη μια νοσούσα κοινωνία είναι νέοι άνθρωποι με παλιές ιδέες. Και λυπάμαι που το λέω, αγαπητή κυρία Κεραμέως, αλλά με μυαλά σαν τα δικά σας δεν πάει μπροστά αυτός ο τόπος.

Δυστυχώς για σάς και δυστυχέστερα για τα παιδιά μας.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.