Δυτ. Αχαΐα: Σχέδια για δημιουργία σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων θα κατασκευαστεί στον δήμο δυτικής Αχαΐας, όπως είπε ο Σπύρος Μυλωνάς στη συνάντηση που έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας στο πρώην δημαρχείο της Ωλενίας, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των τοπικών κοινοτήτων για τα ακανθώδη ζητήματα του δήμου, με κυρίαρχο το πρόβλημα του νερού.

Ο δήμαρχος δυτικής Αχαΐας, είπε ότι ένα από κρίσιμα ζητήματα εκτός από το νερό, είναι και αυτό της καθαριότητας, τονίζοντας ότι μέχρι τον Δεκέμβριο, θα έχει κατασκευαστεί ΣΜΑ στη δυτική Αχαΐα, το πιο πιθανό όπως είπε ο κ. Μυλωνάς στην περιοχή της Κάτω Αχαΐας.

“Αυτό είναι που θα μας σώσει. Θα είναι το μεγάλο άλμα μα στον τομέα της καθαριότητας. Στόχος και σκοπός, να μειώσουμε την απόσταση μέχρι τον ΧΥΤΑ στου Φλόκα, όπου τώρα πηγαίνουν τα απορριμματοφόρα, με αποτέλεσμα να χάνονται ώρες και να λήγει το ωράριο εργασίας. Αν ο ΣΜΑ λειτουργήσει στην περιοχή της Κάτω Αχαΐας, φανταστείτε πόσο χρόνο θα εξοικονομούμε από την απόσταση, ενώ τα απορριμματοφόρα, θα έχουν το χρόνο, αδειάζοντας στο ΣΜΑ, να επιστρέφουν για δεύτερο δρομολόγιο. Έτσι, θα πετύχουμε καλύτερα αποτελέσματα”, εξήγησε ο δήμαρχος.

Στο τεχνικό σκέλος, ο κ. Μυλωνάς, είπε ότι ήδη εγκριθεί 20.000 ευρώ για το έργο (μελέτη και κατασκευή) ενώ αυτές τις ημέρες, η δημοτική αρχή βρίσκεται σε επαφές για τις διαδικασίες ανάθεσης και ένταξης του έργου.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.