Χονγκ Κονγκ: Ηρθαν στα χέρια βουλευτές με διαδηλωτές – Η δεύτερη φορά μέσα σ’ έναν μήνα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι αντίστοιχο στο τοπικό Κοινοβούλιο του Χονγκ Κονγκ, το οποίο ξαφνικά μετατράπηκε σε ρινγκ, όταν διαδηλωτές κατάφεραν να μπουν στην αίθουσα που εκείνη την ώρα συνεδρίαζε η Ολομέλεια της Βουλής.

Οι βουλευτές συζητούσαν προκειμένου να ψηφίσουν έναν αμφιλεγόμενο νόμο που θα απαγορεύει σε κάποιον να προσβάλει τον εθνικό ύμνο της Κίνας. Μάλιστα, αν το κάνει, θα του επιβάλλονται αυστηρές ποινές.

Είναι η δεύτερη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο μέσα σε ένα μήνα. Οι φρουροί κατάφεραν να απωθήσουν πολλούς από τους διαδηλωτές, ωστόσο μερικοί βουλευτές δέχτηκαν επίθεση και άρχισαν να φωνάζουν.

Κάποιοι από τους ανθρώπους που εισήλθαν με τη βία μέσα στην αίθουσα προσπάθησαν να πηδήξουν πάνω από τα υπόλοιπα άτομα για να φτάσουν στο βήμα του προέδρου και να μιλήσουν από εκεί.

Οι διαδηλωτές μπήκαν μέσα και πέταξαν φυλλάδια ενώ τότε προκλήθηκε ο χαμός με βουλευτές και διαδηλωτές να έρχονται στα χέρια.

Η βία καταδικάστηκε από όλους τους πολιτικούς, ενώ αποφασίστηκε να προχωρήσει η ψήφιση του νόμου.

«Είναι οδυνηρό να παρακολουθείς να γίνονται τέτοια πράγματα κατά την διάρκεια μιας συνέλευσης και να φτάνουν άνθρωποι σε αυτό το σημείο», δήλωσε ο κορυφαίος νομοθέτης της Κίνας.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα αυτό τον μήνα, τα αίματα είχαν ανάψει και πάλι εντός του Κοινοβουλίου, κατά την διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη προέδρου σε μια επιτροπή.

Συγκεκριμένα, όταν ολοκληρώθηκε μια συνεδρίαση της εκπαιδευτικής επιτροπής, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας που στηρίζεται από το Πεκίνο, Starry Lee Wai-king επιχείρησε να ανέβει στη σκηνή για να συντονίσει τη διαδικασία, ωστόσο μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, μέλη της ασφάλειας συγκεντρώθηκαν γύρω της, καθώς βουλευτές της αντιπολίτευσης επιχείρησαν να την εμποδίσουν, με αμφότερες τις πλευρές να αλληλοκατηγορούνται για κινήσεις επηρεασμού της συνεδρίασης.

Η κατάσταση ξέφυγε γρήγορα.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.