Χαρδαλιάς: Δεν έχουμε τελειώσει με τον κορωνοϊό-Υποχρεωτική η χρήση μάσκας (βίντεο)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς στην καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορονοϊό έκανε γνωστό ότι η αντίστροφη μέτρηση για τη σταδιακή επανεκκίνηση της αγοράς, την ερχόμενη Δευτέρα, πλησιάζει προς το τέλος της και σε αυστηρό τόνο πρόσθεσε:

“Ο κορονοϊός δεν τελειώνει τη Δευτέρα. Ξέρουμε ότι θα έχουμε νέα κρούσματα και πιθανότατα νέους νεκρούς. Ο αόρατος εχθρός είναι εδώ. Η μάσκα είναι υποχρεωτική .

Αναφερόμενος στις χθεσινές συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά τόνισε πως αυτές προκάλεσαν αντιδράσεις. “Κάποιοι μας αγνόησαν. Οι πολίτες που έδειξαν πειθαρχία όλο αυτό το διάστημα μας κρίνουν όλους. Εμείς είχαμε προτείνει εναλλακτικές ημερομηνίες”.

“Συνεχίζουμε να ακολουθούμε τους κανόνες των ειδικών και να είμαστε υπεύθυνοι. Είναι ο μοναδικός τρόπος να μείνουμε ασφαλείς. Δεν πρέπει να υπάρξει χαλάρωση από την ερχόμενη Δευτέρα”

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και διαχείρισης κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε κατά την σημερινή ενημέρωση για το ζήτημα της μάσκας: «Θέλω να μιλήσω για τη χρήση μάσκας. Οι τελικές αποφάσεις των επιστημόνων έχουν αλλάξει καθώς κινούμαστε παγκοσμίως σε αχαρτογράφητα νερά. Μεγάλοι οργανισμοί αλλάζουν αποφάσεις. Αυτό που μετρά πάντα είναι το αποτέλεσμα και η Ελλάδα τα πάει καλά.

Η μάσκα είναι υποχρεωτική για τους πολίτες στα:

ΜΜΜ
ταξί
ασανσέρ
ιατρεία
διαγνωστικά κέντρα και
νοσοκομεία.

Για τους εργαζόμενους στα:

ΜΜΜ
ταξί
σούπερ μάρκετ
καταστήματα τροφίμων
νοσοκομεία
ιατρεία
διαγνωστικά κέντρα
κομμωτήρια
κέντρα αισθητικής
Στους υπόλοιπους κλειστούς χώρους δίνεται ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.