Η αβεβαιότητα της επόμενης ημέρας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Πατρινός πρ. πρόεδρος του πανελληνίου συλλόγου εργαζομένων στο ΙΚΑ Γιώργος Κυριακόπουλος, εξέφρασε την εύλογη ανησυχία για την επικείμενη εκτόξευση των ποσοστών ανεργίας, γράφοντας στο fb:

Τελείωσε μια ιδιαίτερη μέρα για χιλιάδες Έλληνες που γιόρταζαν (σ.σ.: Κωνσταντίνου και Ελένης).
Ποσοι όμως απ αυτούς που χθες γιόρταζαν αύριο δεν θα έχουν εργασία για να χαρούν ανθρώπινες στιγμές που όλοι έχουμε ανάγκη όπως η γιορτή ένα φαγητό μια βραδιά διασκέδασης?? .
Δυστυχώς τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν μιλούν για την μεγαλύτερη αύξηση σε ποσοστό ανέργων που ψάχνουν για δουλειά
29% αύξηση της ανεργίας των αναζητούντων εργασία ανέργων τον Απρίλιο του 2020, με τον αριθμό να ανέρχεται στους 1.124.486 ανέργους, ενώ τον Απρίλιο του 2019 ήταν 869.334. Ιστορικά για 1η φορά καταγράφεται τέτοιο ποσοστό ανεργίας και ο αριθμός ανέργων για μήνα Απρίλιο αποτελεί ρεκόρ 20ετίας. Για πρώτη φορά, μήνα Απρίλιο, η εγγεγραμμένη ανεργία σπάει το φράγμα του ενός εκατομμυρίου!
Η τεράστια αύξηση, όμως, της ανεργίας δεν είναι αποτέλεσμα μόνο της πανδημίας. Υπενθυμίζουμε ότι από το Νοέμβριο του 2019 η εγγεγραμμένη ανεργία κινείται σταθερά πάνω από 1 εκ. ανέργους, καταρρίπτοντας το ένα μετά το άλλο αρνητικά ρεκόρ.
Η κατάσταση εκτροχιαζεται καθημερινά κ η ανησυχία όλων μας θα πρέπει να είναι στραμμένη προς όλους όσοι ζουν με την αβεβαιότητα της επόμενης ημέρας.
Δυστυχώς η επικοινωνία δεν αντικατροπτιζει την ουσία.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.