Αναστολή συμβάσεων: Επέκταση επιδόματος 534 ευρώ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στην επέκταση του μέτρου της αναστολής εργασίας αναφέρθηκε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης το απόγευμα της Τετάρτης.

Αναφέρθηκε στο μέτρο της αναστολής εργασίας, που επεκτείνεται πέραν του Μαϊου και για τον μήνα Ιούνιο και Ιούλιο για τους τομείς τουρισμού, μεταφορών, πολιτισμού και αθλητισμού. Ο κ. Βρούτσης σημείωσε πως το μέτρο της αναστολής βρίσκεται σε ισχύ για όλες τις επιχειρήσεις το Μάιο, με εκείνες που επανήλθαν σε λειτουργία να διατηρούν ως και το 60% των εργαζομένων τους και τους απασχολούμενους να λαμβάνουν ποσό 534 ευρώ.

Συνεχίζεται η δυνατότητα αναστολής σύμβασης εργασίας, σε ποσοστό μάλιστα έως 100%, των εργαζομένων στους κλάδους του τουρισμού, της εστίασης, των μεταφορών, του πολιτισμού και του αθλητισμού.

Το μέτρο αναστολής και τον Ιούνιο και Ιούλιο
Ο υπουργός Εργασίας εξήγησε πως το μέτρο της αναστολής θα παραταθεί σε ποσοστό 100% αποκλειστικά για όσες επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές και δραστηριοποιούνται στους τομείς του τουρισμού, των μεταφορών, του πολιτισμού και του αθλητισμού και τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο.

Ωστόσο, ο κ. Βρούτσης τονίζει πως μέσα στον Ιούνιο παύει να ισχύει η δυνατότητα αναστολής πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών από τις επιχειρήσεις.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.