Η ανανέωση είναι τώρα ζωτικής σημασίας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Του Γαβρίλη Χαραζίδη

Η χρονική περίοδος που θα ξεκινήσει αμέσως μετά το καλοκαίρι, οι περισσότεροι πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι θα παράξει πολιτικές εξελίξεις.
Και ενώ σε πρώτο πλάνο θα δούμε τη σύγκρουση μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για το χώρο της Δημοκρατικής Παράταξης οι εξελίξεις θα είναι καθοριστικές.
Το ζητούμενο για τους περισσότερους αν όχι για όλους, που αγωνιούν για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, είναι η βελτίωση των εκλογικών ποσοστών, ώστε σε εύλογο χρονικό διάστημα να μπορέσει να επανέλθει εκεί που το έταξε ο λαός και ο ιδρυτής του, Ανδρέας Παπανδρέου.
Για να γίνει όμως κάτι τέτοιο και ο χώρος της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης, να γίνει και πάλι θελκτικός για τους παραδοσιακούς του ψηφοφόρους, θα πρέπει να προχωρήσει σε μία γενναία και ουσιαστική ανανέωση.
Τα παλαιά στελέχη τα οποία πρωταγωνίστησαν τις περασμένες δεκαετίες και τα οποία τιμούμε σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να δώσουν το χώρο τους στο «νέο αίμα» του Κινήματος που έτσι θα πάρει βαθιές ανάσες για μια νέα πορεία προς το λαό.
Το στίγμα έδωσε ήδη εγκαίρως οι Ευάγγελος Βενιζέλος. Θα πρέπει να τον ακολουθήσουν και ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Ανδρέας Λοβέρδος, και αρκετά ακόμα στελέχη πρώτης γραμμής, ώστε να σηματοδοτήσουν την ανανέωση του χώρου, δείχνοντας έτσι ότι τιμούν με τη σειρά τους τον πολιτικό τους χώρο περισσότερο ακόμα και από τις -θεμιτές και ανθρώπινες- προσωπικές φιλοδοξίες τους.
Η ώρα είναι τώρα…

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.