Βίντεο: Στην Ισπανία ψέκασαν ολόκληρη παραλία με… χλωρίνη!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αξιωματούχος στην Ισπανία, ζήτησε συγγνώμη σχετικά με την απόφασή του να ψεκάσει μια ολόκληρη παραλία με χλωρίνη προκειμένου να προστατεύσει τους κατοίκους στο γειτονικό χωριό από κορωνοϊό.

Το απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα στο ψαροχώρι Ζαχάρα ντε λος Ατούνες.

Στην παραλία έφτασαν αγροτικά στα οποία είχαν τοποθετηθεί ψεκαστήρες για να ρίξουν χλωρίνη με το σκεπτικό ότι έτσι θα προστατεύονταν καλύτερα τα παιδιά τα οποία θα έβγαιναν από την καραντίνα μετά από έξι εβδομάδες.

«Πρόκειται για παράλογη απόφαση» εξερράγη η περιβαλλοντολόγος Μαρία Ντολόρες Ιγκλέσιας Μπενίτεζ. «Η παραλία είναι ένα ζωντανό οικοσύστημα. Όταν το ψεκάζεις με χλωρίνη σκοτώνει ό,τι βρίσκεις στο διάβα σου» πρόσθεσε.

Η εν λόγω παραλία αποτελεί χώρο αναπαραγωγής για αρκετά πουλιά. «Ανησυχώ ότι τα αγροτικά συνέθλιψαν τα αβγά που είχαν αφήσει τα πουλιά» πρόσθεσε η Μπενίτεζε, η οποία, όπως λέει, περίμενε να βρει περισσότερες φωλιές μετά την απουσία των ανθρώπων από την παραλία λόγω της καραντίνας του κορωνοϊού.

Για την υπόθεση έχει ξεκινήσει έρευνα μετά από καταγγελίες ότι δεν είχαν εκδοθεί οι σχετικές άδειες με έναν εκ των εμπλεκόμενων αξιωματούχων να υποστηρίζει ότι κίνητρό του ήταν μόνο η προστασία των παιδιών: «Αναγνωρίζω ότι έκανα λάθος αλλά το έκανα με τις καλύτερες προθέσεις».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.