Βίντεο: Παρέα με τους συγγραφείς

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ποιες «διαδρομές» ακολουθούν οι συγγραφείς τις δύσκολες μέρες του εγκλεισμού; Ποιες σκέψεις τους συντροφεύουν, ποια βιβλία και ποια νοερά ταξίδια πραγματοποιούν;

Η δράση «Αθηναϊκές Διαδρομές Βιβλίου» συνεχίζεται και σε μια προσπάθεια στήριξης του χώρου του βιβλίου, των συγγραφέων αλλά και του ηθικού του κόσμου εν μέσω πανδημίας, ο Δήμος Αθηναίων και το Δίκτυο Πολιτισμούσχεδίασαν μια καμπάνια στα social media με τον τίτλο «Αθηναϊκές Διαδρομές Βιβλίου: Μένουμε Σπίτι Παρέα με τους Συγγραφείς».

Οι δημιουργοί στέλνουν ένα σύντομο βίντεο μέσω του κινητού τους, στο οποίο ο καθένας δίνει το δικό του μήνυμα, μιλάει για το βιβλίο του, αφηγείται αποσπάσματα ή προτείνει αγαπημένα του βιβλία.

Μέχρι σήμερα στην πρωτοβουλία αυτή, η οποία έχει τεράστια απήχηση στο κοινό, συμμετέχουν οι (αλφαβητικά): Κώστας Ακρίβος, Πάνος Αμυράς, Θοδωρής Γκόνης, Στέφανος Δάνδολος, Αγγελική Δαρλάση, Τασούλα Επτακοίλη, Λευτέρης Καντζίνος, Εύα Μαθιουδάκη, Παυλίνα Μάρβιν, Αμάντα Μιχαλοπούλου, Μιχάλης Μοδινός, Μαρία Παπαγιάννη, Βαγγέλης Ραπτόπουλος, Αλέξης Σταμάτης, Άρης Σφακιανάκης, Δημήτρης Σωτάκης, Έρση Σωτηροπούλου, Αλεξάνδρα Τράντα (για τον Μένη Κουμανταρέα), Φωτεινή Τσαλίκογλου, Στέφανος Τσιτσόπουλος, Χρήστος Χρυσόπουλος.

Όλο και περισσότεροι συγγραφείς ανταποκρίνονται στο κάλεσμα και οι συμμετοχές αυξάνονται διαρκώς. Εκτός από το site και το Facebook, τις διαδρομές βρίσκετε και στο YouTube ΕΔΩ.

Ο Μιχάλης Μοδινός, μιλάει για το βιβλίο του «Τελευταία έξοδος Στυμφαλία» (Βιβλιοπωλείο της Εστίας, 2014), συνομιλεί με την «Πανούκλα» του Αλμπέρ Καμύ και μας συστήνει βιβλία ικανά να μας ταξιδέψουν σε λυτρωτικές περιπέτειες….  «Το Πλέγμα», το τελευταίο βιβλίο του Μιχάλη Μοδινού, κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Καστανιώτη.

Ο Βαγγέλης Ραπτόπουλος σε πολύ προσωπικό τόνο μιλάει για την λογοτεχνία και την τέχνη σε συνθήκες εγκλεισμού. Η ταινία «Σύντομη Συνάντηση» γίνεται η αφορμή για μια συνάντηση με την «Κυρία Κούλα» του Μένη Κουμανταρέα αλλά και για τη συνειδητοποίηση ότι τα καλά έργα τέχνης είναι σαν το καλό κρασί: όσο ωριμάζουν τόσο καλύτερα γίνονται. Μιλώντας για το τελευταίο του μυθιστόρημα, «Ο άνθρωπος που έκαψε την Ελλάδα» (εκδόσεις Κέρδος), ο Βαγγέλης Ραπτόπουλος προβληματίζεται για το μεγάλο θέμα της ενημέρωσης από τον κόσμο της ψηφιακής πραγματικότητας.

«Κέρμα στον αέρα»: η Τασούλα Επτακοίλη μας διαβάζει ένα απόσπασμα από το τελευταίο της βιβλίο (εκδόσεις Καστανιώτη), Μαρίκα και Αρίστος: επεισόδιο χιλιοστό ενενηκοστό τόσο, στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας: «Μένουμε στο Σπίτι και διαβάζουμε βιβλία. Όλα θα πάνε καλά»

Ο Αλέξης Σταμάτης αναπτύσσει τις σκέψεις του για τον καλλιτέχνη, που είναι στη φύση του να λειτουργεί με οδηγό τη δυνητική σκέψη «τί θα γινόταν αν…» και μοιράζεται ένα ισχυρό μήνυμα για τη φύση: «Δεν μπορούμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε με το περιβάλλον μας. Χρειάζεται ταπεινότητα και να ξαναδούμε τις αξίες μας…». Τα «Αθώα Πλάσματα», το τελευταίο βιβλίο του Αλέξη Σταμάτη, κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Καστανιώτη.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.