Βίντεο: Η Μις Αγγλία επιστρέφει ως γιατρός για να βοηθήσει με τον κορονοϊό

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Μπάσα Μάκερζι, Μις Αγγλία του 2019, αποφάσισε να κάνει ένα διάλειμμα από την ανθρωπιστική της δράση στο εξωτερικό και επιστρέφει στη Μεγάλη Βρετανία για να βοηθήσει στην μάχη κατά του κορονοϊού.

Πριν λάβει μέρος στα καλλιστεία, ήταν ειδικευόμενη γιατρός στην πνευμονολογία. Τώρα, βλέποντας τις ανάγκες σε ιατρικό προσωπικό, επιστρέφει για να ενταχθεί στο ιατρικό προσωπικό της χώρας της και να βοηθήσει στην πανεθνική «μάχη» κατά του κορονοϊού.

Η 24χρονη, στις αρχές Μαρτίου και ενώ βρισκόταν ήδη στην Ινδία για ένα μήνα με την Coventry Mercia Lions Club, οργάνωση για την ανάπτυξη κοινοτήτων, σχολείων και προστασίας εγκαταλελειμένων παιδιών, έπαιρνε μηνύματα από τους συναδέλφους της στο νοσοκομείο όπου δούλευε, που της μετέφεραν πόσο δύσκολη ήταν η κατάσταση στη χώρα της, όπως αναφέρει το CNN.

Έτσι επικοινώνησε με τη διοίκηση του Pilgrim Hospital στην ανατολική Αγγλία, εκφράζοντας την επιθυμία της να επιστρέψει για να συνδράμει στην τιτάνια προσπάθειά τους.

Όπως είπε στο CNN, το θεωρούσε λάθος να δραστηριοποιείται σε υποθέσεις των καλλιστείων, ακόμη και αν αυτές αφορούσαν ανθρωπιστικές δράσεις, ενώ χιλιάδες άνθρωποι πέθαιναν γύρω της και οι συνάδελφοί της υπέφεραν σχεδόν αβοήθητοι στα νοσοκομεία της πατρίδας.

«Όταν κάνεις όλη αυτή την ανθρωπιστική δουλειά στο εξωτερικό, εκπροσωπείς τα καλλιστεία, πρέπει να συνεχίσεις να φαίνεσαι όμορφη» λέει. «Ένιωσα πως είναι η κατάλληλη στιγμή να αξιοποιήσω το πτυχίο μου και η καλύτερη συγκυρία να βοηθήσω από τον συγκεκριμένο τομέα τη χώρα μου στους καιρούς της μεγάλης ανάγκης».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.