Βίντεο: Ιδού πώς δρουν οι έμποροι ναρκωτικών των Εξαρχείων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Βίντεο από τη δράση των μελών του κυκλώματος που διακινούσε ναρκωτικά στην πλατεία Εξαρχείων έδωσε στη δημοσιότητα το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στο οπτικό υλικό απεικονίζεται το «αλισβερίσι» ναρκωτικών μέρα μεσημέρι, μπροστά σε καταστήματα και διερχόμενους πολίτες.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν 13 άτομα, που φέρονται να πραγματοποίησαν τουλάχιστον 200 αγοραπωλησίες ναρκωτικών. Το κύκλωμα λειτουργούσε με υποομάδες και με εναλλαγές μελών στους ρόλους διακινητών, τσιλιαδόρων και «εισπρακτόρων». Αρχικά έκρυβε τα ναρκωτικά (ηρωίνη, κοκαΐνη και κάνναβη) σε διάφορες «καβάτζες» όπως δέντρα, θόλους αυτοκινήτων, κάδους απορριμμάτων, παρτέρια και φρεάτια και στη συνέχεια τα διέθετε σε μεγάλο αριθμό χρηστών.

Οι συλλήψεις είχαν γίνει στις 17 Μαρτίου 2020), από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών με τη συμμετοχή της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας στην Πλατεία Εξαρχείων. Εκτός από τις 13 συλλήψεις, ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή στην οργάνωση ακόμα 16 συνεργών τους, τέσσερις εκ των οποίων είναι προσωρινά κρατούμενοι σε φυλακές.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.