Βίντεο: Έτσι πρέπει να πλένουμε τα χέρια μας υπό το φόβο του κορωνοϊού

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ως γνωστόν, ο κορωνοϊός είναι «δίπλα» μας και δε πρέπει να επαναπαυόμαστε παρόλο που στη χώρα μας τα κρούσματα παρουσιάζουν μείωση. Όπως έχουμε μάθει τόσο καιρό, η καλύτερη πρόληψη είναι ο σωστός καθαρισμός των χεριών και να αποφεύγουμε να αγγίζουμε το πρόσωπό μας.

Το πιο βασικό που πρέπει να θυμάστε είναι ότι ο κορωνοϊός εξαλείφεται πλήρως από το δέρμα όταν πλένεστε καλά με σαπούνι και νερό. Και επειδή τα χέρια μας είναι το πιο σύνηθες μέρος του σώματος που “μεταφέρει” τον ιό, είναι καίριας σημασίας να ξέρουμε όλοι πώς γίνεται το σωστό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι και νερό.

Κορωνοϊός: Το καλύτερο παράδειγμα για το σωστό πλύσιμο των χεριών

Την περασμένη εβδομάδα κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο ένα βίντεο, το οποίο δείχνει ότι υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο να πλένουμε τα χέρια μας “καλά” και στο να τα πλένουμε σωστά.

Το βίντεο έγινε viral μέσω του twitter, όπου πρωτοεμφανίστηκε. Δείχνει ένα άτομο που φορά ένα ζευγάρι λευκά γάντια μιας χρήσης και εφαρμόζει μια μικρή ποσότητα μαύρης μπογιάς στην παλάμη του. Η μαύρη μπογιά αντιπροσωπεύει το υγρό σαπούνι.

Το άτομο ξεκινά με το να τρίβει τις παλάμες του, στη συνέχεια τρίβει ανάμεσα στα δάχτυλά του, στρίβοντας τα ίδια τα δάχτυλα και τρίβοντας τις αρθρώσεις, προτού κάνει το ίδιο ξεχωριστά με τον αντίχειρα, με πίσω μέρος της παλάμης και με τους καρπούς.

Στο τέλος του βίντεο, πετυχαίνει τον στόχο του να έχει φτάσει η μαύρη μπογιά (δηλαδή το σαπούνι) σε κάθε άκρη των χεριών του, χωρίς να υπάρχουν κενά σημεία.

Αυτό είναι το καλύτερο παράδειγμα για το πόσο σημαντικό είναι να εφαρμόζουμε βήμα-βήμα τις τεχνικές για το σωστό πλύσιμο χεριών.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.