Βίντεο: Αρκεί μια μπαντάνα για να φτιάξουμε μάσκα!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μέχρι πρόσφατα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανέφερε ότι οι μοναδικοί άνθρωποι που επιβάλλεται να φορούν μάσκες κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού είναι εκείνοι που φροντίζουν άτομο το οποίο υπάρχει η υποψία ότι νοσεί από τον COVID – 19.
Αλλά καθώς περνούν οι μέρες, οι συμβουλές είναι να παίρνουμε ολοένα και περισσότερες προφυλάξεις – και τώρα τα Κέντρα γιαΕλεγχο και Πρόληψη της Ασθένειας στις Ηνωμένες Πολιτείες (CDC) συμβουλεύουν τον καθένα να φορά μάσκες δημοσίως, ακόμα και σε εκείνους που δεν παρουσιάζουν συμπτώματα.
Για να υπάρξουν προμήθειες μασκών για εκείνους που προσφέρουν υπηρεσίες υγείας, οι ιδιώτες που φοράμε μάσκα καλό θα είναι να σταματήσουμε να αγοράζουμε.
Σ’ αυτή την περίπτωση, για τους περισσότερους ανθρώπους, η καλύτερη λύση θα ήταν να κάνουν τη δική τους μάσκα. H HuffPost US προτείνει τη μάσκα που δεν θέλει ράψιμο, ούτε κόλλα: Από «μπαντάνα» και δυο λαστιχάκια μαλλιών. Εναλλακτικά μπορούν να χρησιμοποιηθεί ένα ύφασμα περίπου 56 εκατοστών – το οποίο θα μπορούσε να είναι ένα κομμάτι βαμβακερού υφάσματος, ένα παλιό σεντόνι, μαξιλαροθήκη, T-shirt, πυτζάμα ή φόρεμα που δεν το χρειαζόμαστε άλλο.

Σημαντικά να τα έχετε υπ′ όψιν:

Θα πρέπει να έχετε υπόψιν, ωστόσο, ότι αυτού του τύπου οι μάσκες δεν είναι ιδανικές για όσους ασκούν υπηρεσίες υγείας σχετιζόμενες με τονCOVID – 19 διότι επιτρέπουν μικρά σταγονίδια να διεισδύσουν στη μάσκα. Μπορούν, ωστόσο, να αποδειχθούν βοηθητικές όταν κυκλοφορούμε εκτός οικίας.

Επίσης, καλό είναι να γνωρίζει κανείς ότι οι μάσκες προσώπου είναι αποτελεσματικές μόνο όταν συνδυάζονται με συχνό και σωστό πλύσιμο χεριών. Κι όταν φοράμε μάσκα, θα πρέπει να γνωρίζουμε πως να τη χρησιμοποιούμε και να τη διαθέτουμε σωστά.

Τέλος, σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί, καλό είναι να φεύγουμε από το σπίτι μόνο όταν είναι απολύτως αναγκαίο.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.