ΒΙ.ΠΕ. Πατρών – Καταγγελία: Η «ιδανική» περιοχή για εκτέλεση αδέσποτων!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το παρακάτω κείμενο, εν είδει καταγγελίας, το λάβαμε από την Αλεξάνδρα Δημοπούλου (ΙΤΥΕ-πανεπιστήμιο Πατρών, μέλους του ΔΣ της ΠΦΠΟ):

Κάποιοι νομίζουν ότι είναι ένα ξεχασμένο κομμάτι από πολιτεία, θεούς και δαίμονες. Ιδανικό μέρος να εκτελέσουν και να κρύψουν κάθε είδους ειδεχθές έγκλημα εις βάρος ανυπεράσπιστων πλασμάτων.

Αυτό δείχνουν οι εικόνες και καταστάσεις που αντιμετωπίζουν οι εθελοντές που καθημερινά δραστηριοποιούνται φροντίζοντας και σιτίζοντας αδέσποτα ζώα στην περιοχή.

Εικόνες που δεν θα μπορούσαν με τίποτα να σχετίζονται με πολιτισμό, με ανθρωπιά, με ενσυναίσθηση.

Τελευταία, πρόσφατα, περιστατικά που καταγράφηκαν, είναι το πνιγμένο με καλώδιο σκυλί της φωτογραφίας και μόλις λίγο πιο πέρα ένα τσουβάλι με νεκρά γατάκια μέσα και σφιχτά δεμένο.

Οι εθελοντές κάλεσαν το Α.Τ. Κ.Αχαΐας, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν τα μέγιστα άμεσα, και τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα. Είναι γνωστή άλλωστε η εξαιρετική δουλειά τους και η εγρήγορσή τους σε κάθε περιστατικό παραβατικής συμπεριφοράς που σχετίζεται με το πολύ ευαίσθητο θέμα των ζώων. Είναι σημαντικό να αισθάνονται οι εθελοντές -που στην ουσία είναι άνθρωποι που προσφέρουν κοινωνικό έργο μέσα από τεράστιες δυσκολίες- τέτοια στήριξη από την Αστυνομία μας.

Εξάλλου είναι γνωστό πλέον και σύμφωνα με αποτελέσματα ερευνών της επιστημονικής κοινότητας ότι εγκληματίες ζώων είναι δυνάμει εγκληματίες ανθρώπων και επικίνδυνοι για το κοινωνικό σύνολο αν δεν υπάρξει καταστολή και διόρθωση.

Από το Α.Τ. κ. Αχαΐας κατέγραψαν κάθε λεπτομέρεια, ερευνούν τα πάντα και το θέμα είναι υπό εξέλιξη. Σημειωτέον ότι υπάρχει υλικό στις κάμερες ασφαλείας όλων σχεδόν των εργοστασίων στην περιοχή, που θα χρησιμοποιηθεί αφενός για την ανεύρεση των δραστών-εγκληματιών των δύο τελευταίων περιστατικών, αφετέρου για την άντληση στοιχείων σε κάθε επόμενη εγκατάλειψη ή κακοποίηση.

Επί πλέον ενημερώνουμε ότι εθελοντές από Πάτρα και Δυτική Αχαΐα προστατεύουν, φροντίζουν και σιτίζουν καθημερινά τα ζώα της περιοχής και καταγράφουν και καταγγέλλουν  κάθε ύποπτο περιστατικό.

Τα ζώα εκεί δεν είναι ξεχασμένα στην ανημπόρια τους, δεν είναι μόνα τους, δεν είναι ανυπεράσπιτα, δεν είναι φαντάσματα.

Είναι όντα με εγγενή αξία και δικαιώματα και για όσους δεν διαθέτουν το επίπεδο λογικής και ανθρωπιάς για να το καταλάβουν υπάρχει ο νόμος και η καταστολή.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.