Ο Τσιόδρας και η λέσχη των πληγωμένων κουταβιών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

της Μυρένας Σερβιτζόγλου

Ακόλουθου Τύπου

«Ό,τι κι αν πασχίζεις στον βίο σου, αν έχεις την τύχη να διαθέτεις κάποιο ανάστημα, πάντα κάποια κουτάβια θα βγουν στο δρόμο σου να σου ξηλώσουν τα μπατζάκια. Και αρκούν μερικές κλοτσιές ή και απλά ουστ, για να στηθεί παρευθύς η λέσχη των πληγωμένων κουταβιών»,έγραφε ο Κωστής Παπαγιώργης στην «Κόκκινη αλεπού». Ο ίδιος σε άλλο σημείο σημείωνε ότι η φαυλότητα έχει ένα μόνιμο κουσούρι. Φοράει πάντοτε κουδούνια.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο Ηλίας Μόσιαλος, ο Κυριάκος Πιερρακάκης είναι επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη για την πρώτη γραμμή στη μάχη κατά του κορονοϊού. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι επιλογή του ελληνικού λαού. Όλοι μαζί, με επικεφαλής αυτούς θα αντεπεξέλθουμε. Και θα είναι μία νίκη που μας αξίζει.

Η γαλλική Figaro, η ρωσική Kommersant, οι New York Times των ΗΠΑ, πλέκουν εγκώμια για τον Έλληνα λοιμωξιολόγο ο οποίος βάλθηκε να επιπεδώσει την καμπύλη του κορονοϊού στη χώρα μας. «Χάρη σε αυτόν, οι Έλληνες έχουν αποφύγει να συνομιλήσουν με το θάνατο», «θα σημαδέψει ανεξίτηλα την ιστορία της χώρας», γράφουν οι Γάλλοι. «Σωτήρα του έθνους», «κύριο δημιουργό του ελληνικού ”θαύματος του κορoνοϊού», τον χαρακτηρίζουν οι Ρώσοι. Στους «ανερχόμενους ήρωες της εποχής του κορονοϊού» κατατάσσουν οι Αμερικανοί αυτόν τον «ταπεινό, μετριοπαθή, συμπονετικό αλλά και αδιαμφισβήτητα κορυφαίο επιστήμονα».

Οι Times του Λονδίνου εξαίρουν τον επικεφαλής του υπουργείου Υγείας, τον συντονιστή εθνικής ασφάλειας, την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τους πειθαρχημένους Έλληνες. Η Politico δίδει τα εύσημα για την ψηφιακή επανάσταση στον Πιερρακάκη.

Κι όμως. Κάθε άνθρωπος έχει μία μικρή ή μεγάλη τρύπα στο κεφάλι του. Η τρύπα στο κεφάλι μεγαλώνει καθώς καίγονται τα παραπετάσματα και ο πάσχων μυούμενος κρυφομαντεύει το τίποτα στη ζωή του. Λαϊκότροπα, αν μαλώσεις με την πουτάνα τις πουτανιές της θα σου χιάξει. Μόνο που τα στελέχη και οι θιασώτες του ΣΥΡΙΖΑ έχουν φτάσει στο σημείο να μαλώνουν από μοναχοί τους. Εκτός από τον αρχηγό τους, ο οποίος επειδή κάηκε στο χυλό φυσά και το γιαούρτι. Σε κάθε περίπτωση μεριμνά να κρατάει τα προσχήματα.

«Loose cannon» τα πρωτοπαλίκαρα του ΣΥΡΙΖΑ για τον Τσιόδρα. Τι ντροπή. Να εξαπολύεις μύδρους από τον τόπο και τον τρόπο της προπαγάνδας κατά του καθηγητή για «χειραγώγηση» και να σου απαντούν την ίδια ημέρα οι New York Times αυτοπροσώπως.

Στον Τσιόδρα, τον Χαρδαλιά, τον Μόσιαλο, τον Πιερρακάκη, τον Μητσοτάκη οφείλουμε μέσα σε αυτήν την κρίση τις ζωές των γονιών μας, των παππούδων μας, φίλων και αγαπημένων. Κάποιοι τους χρωστάμε τη δική μας ζωή. Τους ευγνωμονούμε.

Άγιε μας Τσιόδρα, πρέσβευε υπέρ ημών, όσο εμείς συνεχίζουμε να μένουμε σπίτι.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.