Τσιόδρας: 17 νέα κρούσματα κορωνοϊού-2 νέοι θάνατοι-Υποχρεωτικά μάσκα και αντισηπτικό (βίντεο)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας,Σωτήρης Τσιόδρας για τον κορονοϊό, ανακοίνωσε πως υπάρχουν 17 νέα κρούσματα στην Ελλάδα και συνολικά 2.534, με το 55% να είναι άνδρες.

Δύο ακόμη άνθρωποι έχασαν την μάχη, ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό αριθμό των νεκρών σε 136.

580 κρούσματα κορονοϊού σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό, ενώ 1.228 με ήδη γνωστό κρούσμα. 43 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι με μέση ηλικία τα 67 έτη και 11 εξ αυτών να είναι γυναίκες (σ.σ. οι υπόλοιποι άνδρες). Το 89% εξ αυτών έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα ή είναι άνω των 70 ετών.

Τέλος, 65 συμπολίτες μας έχουν βγει από τα νοσοκομεία, ενώ έχουν γίνει συνολικά περισσότεροι από 66.000 έλεγχοι για κορονοϊό.

Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων αποφάσισε την επιστροφή, σταδιακά, στην κανονικότητα στον τομέα της εκπαίδευσης, ενώ όπως είπε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε δημόσιους κλειστούς χώρους μετά την άρση των μέτρων!

Θα είναι υποχρεωτική σε δημόσιους χώρους, για παράδειγμα παντοπωλεία, νοσοκομεία, ιατρεία, κουρεία και γενικά όλους τους πολυσύχναστους κλειστούς χώρους.

 

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.