Στη… μάχη με το ποδήλατό του

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τριάντα έξι ώρες πεντάλ στο ποδήλατό του έφεραν, μέσω δωρεών, το ποσό των 300.000 λιρών, χρήματα που θα διατεθούν στο εθνικό σύστημα υγείας της Αγγλίας.

Αυτό τον άκρως ξεχωριστό τρόπο επέλεξε ο νικητής του ποδηλατικού γύρου της Γαλλίας το 2018, Τζέρεντ Τόμας, για να βρεθούν χρήματα που θα ενισχύσουν τις προσπάθειες του υγειονομικού συστήματος του Ηνωμένου Βασιλείου στη μάχη κατά της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο Ουαλός στην καταγωγή, Τόμας, έκανε ποδήλατο για 36 συνολικά ώρες στο γκαράζ του σπιτιού του, σε  διάστημα τριών ημερών. Ξεκινούσε καθημερινά στις 07:30 και τελείωνε τη… δοκιμασία του μετά από 12 ώρες, προκαλώντας τον θαυμασμό των συμπατριωτών του και όχι μόνο.

Με… όπλα του τον ενθουσιασμό και την θέληση για να βοηθήσει, ο δις «χρυσός» Ολυμπιονίκης ανάγκασε τους απλούς πολίτες της πατρίδας του να συνδράμουν και να συγκεντρωθεί το ποσό των 300.000 λιρών, ξεπερνώντας κατά πολύ τον αρχικό του στόχο που ήταν να φτάσει στις 100.000 λίρες.

«Χωρίς καμία υπερβολή, οι δύο τελευταίες ώρες πάνω στο ποδήλατό μου ήταν οι πιο κουραστικές που είχα ποτέ», δήλωσε ο 33χρονος Ουαλός, που ξεκαθάρισε πάντως ότι αυτό που έκανε με τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με όσα κάνουν οι γιατροί και οι νοσηλευτές στο NHS, τους οποίους συνεχάρη για την αφοσίωση και το ζήλο που έχουν επιδείξει από την έναρξη της πανδημίας.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.