«Στεναχωριέμαι και αγχώνομαι πολύ…»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Όλγα, κόρη του φημισμένου Πατρινού ηθοποιού Γεράσιμου Σκιαδαρέση, έκανε μια ιδιαίτερη ανάρτηση στο fb, η οποία ναι μεν έχει προσωπικό χαρακτήρα, αλλά είναι βέβαιον πως εκφράζει όλους τους νέους ηθοποιούς:

Στεναχωριέμαι και αγχώνομαι πολύ.
Είμαι νέα ηθοποιός που δεν παίρνει εύκολα δουλειές επειδή δεν έχει εμπειρία και δεν έχει εμπειρία επειδή δεν παίρνει εύκολα δουλείες.

Η αλήθεια είναι ότι ζω σε έναν δικό μου κόσμο λίγο παιδικό, προσπαθώ όμως τις τελευταίες εβδομάδες να ζω στον πραγματικό και να μαθαίνω τι γίνεται με αποτέλεσμα να αγχώνομαι φριχτά και να φοβάμαι.
Θα υπάρξει θέατρο το καλοκαίρι ; Σίγουρα όχι. Τον χειμώνα ; Δύσκολο. Πρέπει λοιπόν οι ηθοποιοί αναγκαστικά να βρουν δουλειά στην τηλεόραση ή στον κινηματογράφο αλλιώς θα μείνουν άνεργοι. Σαν νέα ηθοποιός φοβάμαι έτσι και αλλιώς την ανεργία.
Τώρα πρέπει να σταματήσω να την φοβάμαι λοιπόν αφού είναι πλέον σίγουρη.

Δεν θέλω να κάνω κάτι που δεν με κάνει ευτυχισμένη. Ήμουν αρκετά τυχερή ώστε να ξέρω από μικρή τι θέλω να κάνω στην ζωή μου. Δεν θέλω να το απαρνηθώ λοιπόν.
Στον παιδικό μου κόσμο δεν θέλω να φοβάμαι.

Το χτύπημα που δέχεται το επάγγελμά μου δεν είναι ευθύνη κανενός. Δεν έχω λοιπόν σε ποιον να θυμώσω.
Καταλαβαίνω τον κόσμο που εν μέσω πανδημίας δεν θα συνωστίζεται σε ένα θέατρο. Δεν μπορώ να τους θυμώσω. Ούτε στους παραγωγούς που δεν θα πάρουν το ρίσκο μπορώ να θυμώσω, ούτε και με τον εαυτό μου όμως θέλω να θυμώσω που επέλεξε αυτό το επάγγελμα. Όταν το επέλεξα τα πράγματα ήταν έτσι και αλλιώς δύσκολα. Ούτε παιδί θαύμα είμαι που θα το ανακαλύψουν ξαφνικά, ούτε 80 χρόνων έμπειρος ηθοποιός που τα έχει κάνει όλα εκτός από το να επωμιστεί τον τίτλο του Σερ. Ήξερα ότι θα είναι δύσκολα αλλά ήθελα να το παλέψω. Οι γονείς μου δεν με ανάγκασαν να σπουδάσω κάτι άλλο πέρα από αυτό που ήθελα για να έχω μια ασφάλεια. Μια εναλλακτική σε περίπτωση που όλα πάνε στραβά. Τωρα λοιπόν γιατί πρέπει ξαφνικά να τους το χρεώσω ενώ είμαι ευγνώμων που δεν το κάνανε;

Δεν ρώτησα ποτέ τον εαυτό μου τι θα γινόμουν αν δεν γινόμουν ηθοποιός γιατί προτιμούσα να μείνω άνεργη παρά να κάνω κάτι που δεν αγαπώ. Τώρα λοιπόν θα μείνω άνεργη ;
Όταν ένα σενάριο το θεωρείς εντελώς απίθανο δεν προετοιμάζεσαι για αυτό. Βρίσκομαι λοιπόν εντελώς απροετοίμαστη σε όλο αυτό που συμβαίνει. Δεν ξέρω ούτε πως να το αντιμετωπίσω ούτε πως να συμβιβαστώ. Και όσο και αν προσπαθώ δεν μπορώ να με πείσω ότι το να κάνεις κάτι που αγαπάς είναι λάθος γιατί δεν έχει οικονομικό όφελος. Εμ είσαι ηθοποιός εμ είσαι και περήφανη και δεν καταδέχεσαι να κάνεις άλλη δουλεια.
Άρα θα πεινάσεις. Δεν θα μπορέσω όμως να πω στον εαυτό μου ωραία ας πεινάσω. Γιατί θα πεινάω.
Από τις λίγες εβδομάδες που πέρασα στον πραγματικό κόσμο. Έχω φοβηθεί έχω αγχωθεί και έχω απογοητευτεί.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.