Μ. Σκανδάμης: Το «υπουργείο αστυνομίας» εκδικείται τον απεργό φοιτητή – κρατούμενο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Για μετατροπή του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σε «Υπουργείο παλαιάς Αστυνομίας» εν μέσω πανδημίας, κάνει λόγο σε ανακοίνωση του o Tομέας Προστασίας του Πολίτη του ΚΙΝΑΛ, Γραμματέας του οποίου είναι ο δικηγόρος Μαρίνος Σκανδάμης, πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης και γνώστης των ζητημάτων του σωφρονιστικού συστήματος.
Αναλυτικά η ανακοίνωση Τομέα Προστασίας του Πολίτη του Κινήματος Αλλαγής :
«Παρακολουθούμε με θλίψη εν μέσω πανδημίας την μετατροπή του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σε ‘‘Υπουργείο παλαιάς Αστυνομίας’’.
Αρχικά η πολιτική του ηγεσία, με πλήρη ιδεοληπτική εμμονή, αρνήθηκε να συμμορφωθεί σε κάθε παρότρυνση διεθνούς και εθνικού φορέα για τα δικαιώματα, που ζητούσε την αποσυμφόρηση των φυλακών για την αποφυγή διάδοσης του Covid-19.
Εμμένει δηλαδή, στο να κρατά 11.296 κρατουμένους σε 10.055 θέσεις, γεγονός που τους εκθέτει διαρκώς στον κίνδυνο της πανδημίας, παίζοντας δηλαδή καθημερινά με τη ζωή τους.
Τώρα, άρχισε να στοχοποιεί και τους κρατουμένους που διεκδικούν συνθήκες προστασίας της υγείας στις φυλακές.
Η περίπτωση του Βασίλη Δημάκη, που είναι αριστούχος φοιτητής τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημοσίας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών και κρατικός υπότροφος λόγω της αριστείας του, έρχεται να προστεθεί στον αχαλίνωτο κατήφορο προσβολής δικαιωμάτων, που έχει επιλέξει για μοντέλο διαχείρισης των φυλακών η αστυνομικοποιημένη πολιτική ηγεσία του.
Ο φοιτητής – κρατούμενος, που κατά την επίσκεψη της αρμόδιας Γενικής Γραμματέως των φυλακών, συναντήθηκε μαζί της ως εκπρόσωπος των συγκρατουμένων του, φέρεται να τιμωρήθηκε από την ίδια με πειθαρχική μεταγωγή. Έτσι, στερήθηκε βάναυσα το δικαίωμα στην εκπαίδευση.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.