Να προετοιμαστούμε πνευματικά και ψυχικά…

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η αγαπητή Πατρινή καλλιτέχνιδα Φωτεινή Σαμαρά, η οποία ως γνωστόν έχει αξιοσημείωτη διεθνή καριέρα, έστειλε ένα χρηστικό, σε πολλαπλά επίπεδα μήνυμα, μέσω fb, στους μαθητές και φίλους της:

Φίλοι, αγαπημένοι,  ελπίζω να βιώνετε τοκλείσιμομε ηρεμία και θετικές σκέψεις και δραστηριότητες!

Επειδή πήρα αρκετά σχετικά μηνύματα, με ερωτήσεις, θα απαντήσω σε αυτά δημόσια:

1. Ναι, δυστυχώς όλες οι προγραμματισμενες καλλιτεχνικές μου δράσεις έχουν ακυρωθείλόγω των μέτρων για τον covid 19- μέχρι αρχές Ιουλίου (η θεατρική μου παράσταση, 1 συναυλία στην Ελλάδα και 2 συναυλίες στην Αυστρία).

Τα μέτρα όπως γνωρίζετε επηρέασαν όλη την καλλιτεχνική δημιουργία, μεταξύ άλλων, διεθνώςΔεν εστιάζω στην μικρή πιθανότητα για μια συναυλία που σκεφτόμουν για τον Αύγουστο και είναι η μόνη που μπορεί να πραγματοποιηθεί. Πλέον προσανατολίζομαι, όπως οι περισσότεροι συνάδελφοί μου, σε πράγματα που ελπίζουμε να γίνουν από Σεπτέμβριο. Ωστόσο υπογραμμίζω την πεποίθησή μου ότι η Ζωή και οι άνθρωποί μας είναι πάνω από κάθε καριέρα

2. Είμαι εντελώς αντίθετη στην εναλλακτική των μουσικών μαθημάτων μέσω Skype και συναφών διαδικτυακών τρόπων, αν και καταλαβαίνω/σέβομαι το ότι κάποιοι καταφεύγουν σε αυτή την λύση για βιοποριστικούς λόγους. Ίσως υπάρχει κάποια μικρή δυνατότητα επιτυχίας αυτού του τρόπου σε θεωρητικά μαθήματα. (Και πάλι, η πιθανότητα μονιμοποίησης τέτοιων τρόπων εκπαίδευσης με εξοργίζει…). Πέραν όμως των τεχνικών προβλημάτων, θεωρώ αναντικατάστατη την φυσική διδασκαλία (τόσο τεχνικά όσο και ψυχικά…) ΕΙΔΙΚΆ στο τραγούδι και στα όργανα. Και δεν σκοπεύω να προσβάλλω την τέχνη μου, ούτε να κοροϊδέψω με ημίμετρα κανέναν μαθητή μου. Για τον λόγο αυτό, έχω διακόψει τα μαθήματα, μέχρι να επιτραπούν ξανά δια νόμου, για την ολοκλήρωση της τρέχουσας σεζόν. Λεπτομέρειες για την συνέχεια της διδασκαλικής μου πορείαςου αναδιοργανωνω, γιατί θα αλλάξειροσαρμοστεί στην τρέχουσα πραγματικότητα) θα ανακοινώσω πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

3. Στο μεταξύ, διαβάζω πολλά…, μελετώ νέα έργα και ξεκίνησα να γράφω το διήγημανουβελα που είχα εμπνευστεί προ λίγων μηνών! 🙂😉

Κλείνοντας αυτή την επικοινωνία μαζί σας, σας προτρέπω να χρησιμοποιήσετε το υπόλοιπο της ιδιόρρυθμης καραντίνας που ζούμε για πνευματικήδουλειάκαι ανανέωση. Οι οικιακές εκκαθαρίσεις και τακτοποιήσεις είναι χρήσιμες, αλλά εφικτές ανά πάσα στιγμήΤα χρόνια όμως που έρχονται, ξεκάθαρα διαφαίνονται πανδύσκολα και με μεγάλες παγκόσμιες ανατροπές και προκλήσειςΟπότε, καλό είναιόλοινα προετοιμαστούμε πολυεπίπεδα, αλλά πρωτίστως πνευματικά και ψυχικάΒρείτε το έρμα σας! Που ανήκετε, τι θέλετε, τι θα επιτρέψετε και τι όχι στη ζωή και στην ελευθερία σας… (ο νοών νοείτο).

Έχετε όλοι σας την σκέψη μου!

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.