Ο Πολάκης καταγγέλλει “γλέντι τρικούβερτο” στην Πάτρα, με αγορά μασκών από την 6η Υγειονομική Περιφέρεια – Τι απαντά ο Γιάννης Καρβέλης

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Προβληματισμό προκαλεί η καταγγελία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, για μεγάλη υπερκοστολόγηση στην προμήθεια 75.000 μασκών από την 6η Υγειονομική Περιφέρεια (Πελοποννήσου- Ιονίων Νήσων- Ηπείρου- Δυτικής Ελλάδας), με επικεφαλής το Γιάννη Καρβέλη.

Όπως αναφέρει στην καταγγελία του ο κ. Πολάκης, η προμήθεια έγινε από πατρινή εταιρία και το συνολικό κόστος αγοράς των 75.000 μασκών ανέρχεται σε 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη στην σελίδα του στο facebook, έχει ως εξής:

«Φαντάζεστε να είχα διορίσει επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, διοικητή Υγειονομικής περιφέρειας ο όποιος να κάνει τώρα λόγω κοροναϊού απευθείας ανάθεση για μάσκες υψηλής προστασίας με τιμή 20 ευρώ τη μια (η υψηλότερη τιμή που έχει καταγράφει πανελλαδικά !!) σε εταιρεία που ο ιδιοκτήτης είναι αδερφός «συγγενικού»… του προσώπου;;;; (σύνολο ανάθεσης για 75.000 μάσκες 1,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ευρώ με ΦΠΑ!!!-φωτό 1.2)

Το φαντάζεσαι Βασίλη Κικίλια;;;;;

Πως θα είχαν ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΞΕΙ και αυτόν και εμένα τα ΜΜΕ των «11 εκατομ ευρώ τζάμπα λεφτά»;;;;;

Τώρα που το έμαθες ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ;;;;

Για να σε βοηθήσω περαιτέρω θα σου πω τα εξής:

1) επειδή το θέμα της σκανδαλώδους παραγγελίας (χωρίς να ξέρω τις «συγγενικές».. λεπτομέρειες ) το είχα αναδείξει πριν καμία δεκαριά μέρες, ΕΛΠΙΖΩ να πάγωσε η παραγγελία αυτή, γιατί άλλα νοσοκομεία ξέρω πως παραγγέλνουν και προμηθεύονται αντίστοιχες μάσκες με 6-7 ευρώ (πάλι ψηλά είναι σε σχέση με τα 2,5-3 πριν την πανδημία αλλά πες πως αυτό πάει κι έρχεται..)

2) ΑΝ Η ΑΝΑΘΕΣΗ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΡΟΧΩΡΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ, κοίτα να δεις, Βασίλη Κικίλια, τι έχουν στήσει τα λαμόγια για να φάνε τα λεφτά:(«οικογενειακά» πάντα…)

Έχουν βάλει ένα πονηρό όρο στην πρόσκληση ενδιαφέροντος που λέει πως υποχρεούται ο Προμηθευτης να παραδώσει τα είδη σε πέντε ημέρες από την παραγγελία. Πότε θα γίνει η παραγγελία; Σίγουρα αφού υπογραφεί η σύμβαση μετά την απόφαση ανάθεσης που είναι στις 18/3/2020.Το συνολικό ποσό όμως της σύμβασης είναι 1,5 εκατομ ευρώ, ΑΡΑ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΠΡΟΣΥΜΒΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ. Το Ελεγκτικό Συνέδριο απαντάει σε δυο έως και 4 μήνες!!!

Άρα πρακτικά μετά την κρίση! Δηλαδή τότε που θα ‘χουν πέσει ξανά οι τιμές και διεθνώς.

Άρα ο τύπος που πήρε τη «δουλειά» θα τις πάρει από την Κίνα τον Ιούνιο με 1-2-3 το πολύ ευρώ και θα τις ΠΟΥΛΗΣΕΙ 20 ΕΥΡΩ !!!

Έτσι βγαίνουν τα λεφτά κι έτσι μοιράζεται το χρήμα σε κολλητούς και φίλους….. και βέβαια ΟΛΑ ΝΟΜΙΜΑ ……

Λοιπόν για να μην το κουράζω άλλο: ΕΙΤΕ ΠΑΓΩΣΕ ΕΙΤΕ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΔΙΩΧΤΟΝ ΧΘΕΣ!!!

Τώρα δεν μπορείς να πεις πως ΔΕΝ ΗΞΕΡΕΣ…

ΥΓ . (προς πάσα κατεύθυνση)Τα παραπάνω είναι παράδειγμα «εποικοδομητικής» ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ, για το καλό του δημοσίου συμφέροντος … Καλή κι η σοβαρότητα -υπευθυνότητα αλλά τα λαμόγια έχουν στήσει ΓΛΕΝΤΙ ΤΡΙΚΟΥΒΕΡΤΟ κάνοντας την κρίση ευκαιρία (για τις τσέπες τους βέβαια).

Τι απάντησε ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ

Σε δήλωσή του στο ειδησεογραφικό πόρταλ thebest.gr, ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης σχετικά με την καταγγελία του κ. Πολάκη, είπε ότι “ο διαγωνισμός αυτός δεν έγινε ποτέ”. Στην ερώτηση “τι είναι τα  έγγραφα που δημοσιεύει ο κ. Πολάκης” ο Διοικητής επανέλαβε ότι “ο διαγωνισμός δεν έγινε ποτέ” και πρόσθεσε “θα βγάλω, αν χρειαστεί, γραπτή ανακοίνωση. Θα απαντήσω όπως πρέπει”.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.