Πέντε σημεία που δουλεύετε στο σπίτι και δεν κάνουν καλό στην υγεία σας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μένουμε σπίτι, δουλεύουμε από το σπίτι, γυμναζόμαστε στο σπίτι. Αφού τα κάνουμε όλα και έχουμε συμπληρώσει έναν μήνα στην καραντίνα, πρέπει να τα κάνουμε και σωστά. Δεν ξέρω ποια γυμναστική είναι η ιδανική για τον καθένα ή σε ποιο δωμάτιο του σπιτιού περισσότερο εμπνέεται, αλλά το πού καθόμαστε για να δουλέψουμε έχει τεράστια σημασία.

Το πιθανότερο είναι ότι έχεις δοκιμάσει όλες τις στάσεις, τα έπιπλα και τα σημεία στο σπίτι. Εκτός αν είσαι τυχερή και διαθέτεις γραφείο. Σε αυτήν την περίπτωση, μείνε εκεί που είσαι και μην το κουνήσεις ρούπι. Αν όχι, δες τι σου λένε οι ειδικοί για το σημείο που επιλέγεις να δουλεύεις και πόσο κακό κάνει στο σώμα σου.

Καρέκλα της τραπεζαρίας

Το πιο κοντινό στην καρέκλα που άφησες πίσω στο γραφείο είναι οι καρέκλες που έχεις στην τραπεζαρία. Έχει ίσια πλάτη και τα πόδια ακουμπούν εντελώς στο πάτωμα. Το τραπέζι πρέπει να είναι στο σωστό ύψος. Αν νιώθεις ότι καμπουριάζεις ενώ δουλεύεις, τοποθέτησε ένα μεγάλο χοντρό βιβλίο κάτω από το laptop.

Σκαμπό

Αν δεν διαθέτεις κανονικές καρέκλες στο σπίτι, η αμέσως καλύτερη επιλογή είναι τα σκαμπό που δεν έχουν πλάτη. Επιτρέπει στον κορμό να κινείται αλλά πολύ γρήγορα θα καμπουριάσεις. Εδώ πρέπει να θυμάσαι να κρατάς ίσιο τον κορμό.

Πάτωμα

Αν κάθεσαι στο πάτωμα με το laptop στα πόδια σου, είναι αδύνατον να δουλέψεις αποτελεσματικά. Η ιδανική θέση είναι να ακουμπήσεις τον υπολογιστή στο coffee table και εσύ να ακουμπάς στον τοίχο ή τον καναπέ. Από το ολότελα.

Καναπές

Η κλασική στάση ξάπλα στον καναπέ με τα πόδια πάνω και το laptop στην κοιλιά είναι ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορείς να κάνεις στον σκελετό σου. Αποκτάς μυική ένταση με διάρκεια.

Κρεβάτι

Από τα χειρότερα σημεία στο σπίτι για να δουλέψεις είναι, με διαφορά, είναι το κρεβάτι σου. Πιάνεσαι ολόκληρη και καταστρέφεις το μυοσκελετικό σου σύστημα. Επίσης, δεν μπορείς να είσαι παραγωγική γιατί συνδέεις το κρεβάτι με τον ύπνο και τη χαλάρωση. Το κλειδί είναι να διαχωρίσεις τη δουλειά από την προσωπική ζωή (ναι, μέσα στο σπίτι).

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.