Πάτρα – Δυτική Ελλάδα: Ο καιρός της Μεγάλης Εβδομάδας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κατά την διάρκεια της Μ. Τρίτης αβαθές βαρομετρικό χαμηλό από την βόρεια Αφρική θα μετατοπιστεί ανατολικότερα προκαλώντας μουντό καιρικό σκηνικό στην κεντρική και νότια χώρα και μεταφέροντας αφρικανική σκόνη. Μικρή αλλά υπαρκτή η πιθανότητα για λασποψεκάδες ή και τοπικές ασθενείς λασποβροχές.

Παράλληλα, βαρομετρικό χαμηλό το οποίο δραστηριοποιείται στην περιοχή της κεντρο-ανατολικής Ευρώπης, και πιο συγκεκριμένα στις χώρες πέριξ της Βαλτικής θάλασσας, θα κινηθεί ανατολικά-νοτιοανατολικά. Έτσι, το ψυχρό του μέτωπο, το οποίο εκτείνεται μέχρι και την περιοχή της Γαλλίας, αναμένεται να επηρεάσει και μέρος της χώρας μας από αργά το απόγευμα της Μ.Τρίτης μέχρι και τις πρωινές ώρες της Μ.Πέμπτης με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και πρόσκαιρη ενίσχυση των βοριάδων.

Με χρονολογική σειρά αναμένεται να επηρεαστεί το βόρειο Ιόνιο, η Ήπειρος, το σύνολο της βόρειας Ελλάδας καθώς και τα νησία του Β & Α Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Πιο τοπικά θα επηρεαστούν και τα ανατολικά προσήνεμα τμήματα της επικράτειας και το βόρειο τμήμα της Κρήτης.

Παράλληλα, οι πιο ψυχρές αέριες μάζες που “συνοδεύουν” το εν λόγω χαμηλό θα οδηγήσουν στην εκδήλωση χιονοπτώσεων στα ορεινά της βόρειας χώρας.

Από το μεσημέρι της Μ.Πέμπτης, όμως, μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα η χώρα μας θα βρεθεί υπό την επίδραση υψηλών βαρομετρικών πιέσεων με αποτέλεσμα την άνοδο του υδραργύρου και την επικράτηση γενικευμένης καλοκαιρίας.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Μ.Τρίτη 14/4: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βορειοδυτικά με πρόσκαιρες βροχοπτώσεις σε β.Ιόνιο και Ήπειρο αργά το απόγευμα. Νεφελώδης καιρός και στα υπόλοιπα δυτικά τμήματα με πιθανότητα για πολύ τοπικές και ασθενείς λασποβροχές τις μεσημβρινές ώρες. Ο υδράργυρος ως προς τις μέγιστες τιμές του θα ανέλθει στους 21-23oC στα πεδινά-παράκτια τμήματα και οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΝΑ διευθύνσεις 3-4 και πρόσκαιρα στα νότια τμήματά του 5bf.

Μ.Τετάρτη 15/4: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά τόπους και κατά περιόδους. Η θερμοκρασία τις μεσημβρινές ώρες στους 19-21oC κατά Μ.Ο. Οι άνεμοι στο Ιόνιο από Β-ΒΑ διευθύνσεις 3-4 και πρόσκαιρα 5bf.

Μ.Πέμπτη 16/4 – Κυριακή του Πάσχα 19/4: Καλοκαιρία απουσία βροχοπτώσεων και νεφώσεων. Ο υδράργυρος σε ανοδική πορεία, στους 20-22oC και το Σ/Κ σε περαιτέρω άνοδο αγγίζοντας τους 24-25oC.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ

Μ.Τρίτη 14/4: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα λασποψεκάδων τις μεσημβρινές ώρες. Θερμοκρασία από 13-21oC με τους ανέμους να πνέουν ΝΔ 2-3bf.

Μ.Τετάρτη 15/4: Γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις τις πρωϊνές ώρες. Θερμοκρασία από 14-20oC. Οι άνεμοι θα στραφούν σε Α-ΒΑ με ένταση στα 5-6 και πρόσκαιρα στα βόρεια και ανατολικά προάστια στα 7bf.

Μ.Πέμπτη 16/4 – Κυριακή του Πάσχα 19/4: Καλοκαιρία καθ’όλη την διάρκεια του εν λόγω διαστήματος. Ο υδράργυρος σε ανοδική τροχίά με τις μέγιστες τιμές του να φθάνουν τους 21-22oC και το Σ.Κ τους 24-25oC.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.