Το πασχαλινό μήνυμα Μπαρή προς τους ετεροδημότες

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Έκκληση στους ετεροδημότες, να μην μετακινηθούν για το φετινό Πάσχα αλλά να εφαρμόσουν τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας για την προστασία όλων από τον κορωνοιό, απευθύνει στο μήνυμα του το Πασχαλινό, ο Δήμαρχος Μπαρής.

«Αγαπητοί φίλοι ετεροδημότες,

Μια λαχτάρα, εκείνη της αντάμωσης, μας διαπερνά και μας συγκινεί αυτές τις ημέρες που πλησιάζει το «Γλυκύ Έαρ».

Της αντάμωσης με τα αγαπημένα μας πρόσωπα που μένουν στη γενέθλια γη, τους παλιούς φίλους, τους συγγενείς που αναπαύονται στα κοιμητήρια και τέτοιες Άγιες μέρες περιμένουν και περιμένουμε να τους επισκεφτούμε για να ανάψουμε το καντήλι τους προσμένοντας «Ανάσταση νεκρών».

Είναι αμοιβαία. Ίδια κι ίσως και μεγαλύτερη για εμάς που έχουμε ανάγκη να μοιραστούμε μαζί σας την αγάπη και την αγκαλιά μας, τα φιλιά, τη ζεστασιά, την ομορφιά και τις μοσχοβολιές του τόπου μας την Άνοιξη, να ανταλλάξουμε τις πασχαλινές ευχές μας!

Μα τούτη η εποχή η πρωτόγνωρα δύσκολη, που σαν από την μοίρα και τα σημεία των καιρών ο κόσμος όλος ανεβαίνει τον δικό του Γολγοθά,  που η Ορθόδοξη Πίστη συντρίβεται κάτω από την θυσία Του Χριστού, παραδειγματιζόμαστε από την θεϊκή υπομονή και καλούμαστε να κάνουμε κι εμείς μια «θυσία».

Μικρή για τον καθένα από εμάς μα τεράστια για το καλό των συνανθρώπων, της πατρίδας, του κόσμου.

Μένουμε σπίτι! Αυτό το Πάσχα, το γιορτάζουμε αλλιώς. Δεν μετακινούμαστε, δεν ταξιδεύουμε, δεν βάζουμε σε κίνδυνο εμάς και τους αγαπημένους μας. Κάνουμε μια ιδιαίτερη «νηστεία» από εκείνη τη λαχτάρα και την ανάγκη της προσμονής.

Δεν την ακυρώνουμε και δεν την ξοδεύουμε. Την μεταθέτουμε για να έχουμε την ευκαιρία να γιορτάζουμε πάντα! Θα περάσει και σύντομα θα βρεθούμε όλοι μαζί!

 

Καλή δύναμη! Καλή Ανάσταση!

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.