Πανελλήνιες 2020 -Κεραμέως: Να έχουν ολοκληρωθεί ιδανικά μέχρι τις 15 Ιουλίου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι αποφάσεις, με τα έως τώρα δεδομένα λόγω κορωνοϊού, για τις Πανελλήνιες 2020 με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμεως να αναφέρει πως στόχος είναι να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στον Ιούλιο, ιδανικά μέχρι τις 15 Ιουλίου.

Η κυρία Κεραμέως μιλώντας στην ΕΡΤ αναφέρθηκε και στη μείωση της ύλης για τις Πανελλήνιες 2020 και τόνισε ότι «περιορίζεται σε αυτή που έχει διδαχθεί στη φυσική τάξη. Αφουγκραστήκαμε τη μεγάλη αγωνία και αναστάτωση όλων των υποψηφίων μαθητών».

Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία – Μπορεί να επεκταθεί η χρονιά

Όσον αφορά το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία η κυρία Κεραμέως σημείωσε ότι «συνομιλώ καθημερινά με τον κ. Τσιόδρα για το θέμα των εκπαιδευτικών δομών. Τα μηνύματα που λαμβάνω από τον κ. Τσιόδρα είναι αισιόδοξα» προαναγγέλοντας ότι σήμερα Παρασκευή «θα συνεδριάσει η Επιτροπή και θα εξετάσει το θέμα της αναστολής εκπαιδευτικών δομών. Προφανώς θα υπάρξει παράταση. Ελπίζουμε ότι αν ο Απρίλιος κυλήσει καλά, να γυρίσουμε άμεσα σε μια σταδιακή κανονικότητα».

Πάντως παραμένει στο τραπέζι το σενάριο, όπως ανέφερε η υπουργός «να επεκτείνουμε ελαφρώς το σχολικό έτος , να επιβάλλουμε μικρότερης διάρκειας διδακτέας ώρας , να πάμε στα 35′ και να γίνει το μάθημα πιο εντατικό».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.