Οριστική διακοπή στο πρωτάθλημα Ολλανδίας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Χωρίς πρωταθλητή και χωρίς υποβιβασμένες ομάδες αποφασίστηκε να μπει τέλος στην φετινή σεζόν του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου στην Ολλανδία.

Η εντολή της κυβέρνησης για «λουκέτο» στα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου έφερε προβληματισμό στους ιθύνοντες της ομοσπονδίας, που κλήθηκαν οι ίδιοι να πάρουν δύσκολες αποφάσεις για το τι μέλλει γενέσθαι με τη φετινή πολύ ιδιαίτερη σεζόν. Μετά τη σημερινή τηλεδιάσκεψη ανάμεσα σε Ομοσπονδία και συλλόγους αποφασίστηκε διακοπεί οριστικά η αγωνιστική δράση χωρίς να αναδειχθεί πρωταθλήτρια ομάδα , αλλά και να μην υποβιβαστεί καμία.
Συγκεκριμένα, 16 ομάδες ψήφισαν υπέρ αυτού, ενώ 9 είπαν «όχι» και άλλες 9 δεν πήραν θέση.

Αυτό σημαίνει ότι γλύτωσαν Ντεν Χάαγκ και Βααλβάικ, που βρίσκονται στις δύο τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Αντιθέτως, η Καμπούρ και η Ντε Γκραφσάαπ θα πρέπει να θεωρούνται οι χαμένες της υπόθεσης, καθώς βρίσκονταν στις δύο πρώτες θέσεις της δεύτερης κατηγορίας, αλλά δεν θα προβιβαστούν.

Οσον αφορά στο γεγονός ότι δεν θα αναδειχθεί πρωταθλήτρια ομάδα, συμβαίνει για πρώτη φορά από το 1945. Στην πρώτη θέση της Eredivisie ισοβαθμούσαν Άγιαξ και Αλκμάαρ. Ο «Αίαντας» με την καλύτερη διαφορά τερμάτων θα πάρει το «καλό» εισιτήριο για το Champions League. Στα προκριματικά της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης θα βρεθεί και η ΑΖ, ενώ στο Europa League θα αγωνιστούν Φέγενορντ, Αϊντχόφεν και Βίλεμ.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.