Ώρα Πατρών: Ήρθε η ώρα να κάνει η κότα το αυγό και εμείς ψάχνουμε για τη φωλιά

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Διαβάστε την ανακοίνωση: 

Για άλλη μία φορά η δημοτική αρχή αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων, της διαχείρισης δηλαδή του πατρινού Καρναβαλιού ως κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός για την Πάτρα.

Γνώριζε εδώ και τρία χρόνια ότι το κτίριο του πρώην ΑΣΟ, εκεί δηλαδή που στεγάζονται και δημιουργούν με κόπο και ευρηματικότητα οι καρναβαλιστές, εκεί που προσφέρουν τον ελεύθερο χρόνο τους και με χρήματα των ίδιων, δίνουν μορφή στην καρναβαλική φαντασία με υπέροχα καρναβαλικά άρματα, ότι θα δεσμευθεί για  δημιουργία πολιτιστικού κέντρου.

Τι έκανε η δημοτική αρχή τρία χρόνια; Αφού καθησύχασε αρχικά τους καρναβαλιστές ότι έχει συμφωνήσει με τον ΟΛΠΑ για παραχώρηση χώρου στην πρώην Πειραϊκή Πατραϊκή αναίρεσε την υπόσχεσή της στην πορεία με δική της ευθύνη ενώ διαβεβαίωνε στη συνέχεια τους ότι έχει βρει χώρο σε παλιές αποθήκες στο προάστιο Πατρών.

Όταν η παράταξή μας ΩΡΑ Πατρών έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα και απέδειξε την προχειρότητα με την οποία το χειρίστηκε ανέκρουσε πρύμναν.

Οι αποθήκες ήταν ακατάλληλες, διάτρητες στην οροφή και επενδυμένες με καρκινογόνο αμίαντο……

Καθησύχαζε στα δημοτικά συμβούλια ότι θα επιλύσει το θέμα αλλά όταν δεν αγαπάς κάτι, όπως το Καρναβάλι, πώς θα το υπηρετήσεις;

Η προσπάθεια μετατόπισης ευθυνών από τον Καρναβαλικό Οργανισμό προς τον Αντιδήμαρχο κ. Κορδά καταδεικνύει αφενός την έλλειψη συγκεκριμένης πολιτικής για το Καρναβάλι αφετέρου απουσία ενιαίας πολιτικής, κάτι που επιτρέπει προσωπικές επικοινωνιακές τακτικές που υποκρύπτουν, πιθανά, υπέρμετρες πολιτικές φιλοδοξίες.

Η πρόταση που είχε κάνει και στο παρελθόν η Ώρα Πατρών είναι έως ότου η Δημοτική Αρχή βρει χώρο φιλοξενίας των καρναβαλιστών να μεταφερθούν στο Καρναβαλικό Εργαστήρι στο Πετρωτό και οι ευάλωτες κατασκευές να φιλοξενηθούν στον εσωτερικό χώρο για να μην καταστραφούν από τα καιρικά φαινόμενα, οι δε πλατφόρμες μπορούν να είναι στον εξωτερικό χώρο.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.