Νιγηρία: Η αστυνομία σκότωσε περισσότερους ανθρώπους από τον Kορονοϊό

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Από τον νέο κορονοϊό μέχρι στιγμή έχουν χάσει τη ζωή τους 12 άνθρωποι, σύμφωνα με τα στοιχεία των υπηρεσιών Υγείας της Νιγηρίας.

Η Νιγηρία έχει πληθυσμό περίπου 200 εκατομμύρια και μέχρι τώρα έχει επιβεβαιώσει 407 κρούσματα του Covid-19, ωστόσο υπάρχουν φόβοι ότι ο ιός μπορεί να εξαπλωθεί πολύ γρήγορα σε ορισμένες πυκνοκατοικημένες περιοχές της χώρας.

Οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας είναι γνωστές για τη βιαιότητα τους και σύμφωνα με το Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων μόνο πέρσι είχαν σκοτωθεί 1.476 άνθρωποι από τις δυνάμεις καταστολής του κράτους.

Στην αναφορά της για την περίοδο του lockdown η Εθνική Επιτροπή για τα ανθρώπινα δικαιώματα (NHRC), που είναι κυβερνητική υπηρεσία, υποστηρίζει ότι έχουν βρεθεί «οκτώ ξεχωριστά περιστατικά εξωδικαστικής βίας που οδήγησαν σε 18 θανάτους».

Σύμφωνα με την επιτροπή έχουν υπάρξει περισσότερες από 100 καταγγελίες σε 24 από τις 36 επαρχίες της χώρας, συμπεριλαμβανομένου, του Λάγος, του Ογκούν και την Αμπούτζα, των τριών περιοχών δηλαδή που το lockdown έχει παραταθεί για δύο ακόμα εβδομάδες.

Οι δυνάμεις ασφαλείας δεν έχουν κάνει προς το παρόν κάποιο σχόλιο για τις συγκεκραμένες αναφορές.

Ωστόσο τον προηγούμενο μήνα παρότρυνε τους πολίτες να καταγγέλλουν και ν’ αναφέρουν αξιωματούχους που παραβίαζαν τους νόμους, τονίζοντας ότι «τα δικαιώματα των Νιγηριανών δεν μπορούν να παραβιάζονται από καμία δικαιολογία».

Πηγή: BBC

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.