Μόρι: Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο δεν μπορούν να αναβληθούν ξανά

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Oι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο, που αναβλήθηκαν για το καλοκαίρι του 2021 λόγω της πανδημίας Covid-19, δεν μπορούν να αναβληθούν ξανά, όπως τόνισε  ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, Γιοσίρο Μόρι, σήμερα σε συνέντευξη, όπως αναφέρει το ιαπωνικό πρακτορείο Kyodo News. 

Είπε ότι δεν υπάρχει «πιθανότητα»  οι Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες να αναβληθούν ξανά , με τους Ολυμπιακούς να ξεκινάνε στις 23 Ιουλίου 2021. «Σκεφτόμαστε τόσο τους αθλητές όσο και τα οργανωτικά προβλήματα, είναι τεχνικά δύσκολο να αναβάλουμε για δύο χρόνια», δήλωσε ο Μόρι.

Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής διευκρίνισε ότι το ζήτημα της διετούς αναβολής είχε υποβληθεί αρχικά στον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας, Σινζο Άμπε , αλλά ο τελευταίος «αποφάσισε ότι ο δρόμος προς τα εμπρός ήταν μια μονοετής αναβολή» .

Αφού διαβεβαίωνε για αρκετές εβδομάδες ότι οι Αγώνες του Τόκιο θα διεξαχθούν κανονικά , η Ιαπωνία και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) αποφάσισαν στα τέλη Μαρτίου να αναβάλουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες για ένα χρόνο, υπό την πίεση των αθλητών και ομοσπονδιών  από διαφορετικές χώρες.

Πάντως τελευταία  άνοιξε συζήτηση σχετικά με το ενδεχόμενο νέας αναβολής . Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, ένας Ιάπωνας εμπειρογνώμονας, επικριτικός για τον τρόπο με τον οποίο η χώρα διαχειρίζεται την πανδημία, είπε ότι ήταν «απαισιόδοξος» για τη διοργάνωση των Αγώνων το 2021.

«Ειλικρινά, δεν νομίζω ότι είναι πιθανό ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες να γίνουν το επόμενο έτος», δήλωσε τη Δευτέρα ο  Κεντάρο Ιβάτα , καθηγητής στο τμήμα μολυσματικών ασθενειών στο Πανεπιστήμιο Κόμπε, σε μια διαδικτυακή συνέντευξη τύπου.

Η αναβολή των Αγώνων αποτελεί τεράστια πρόκληση για τους διοργανωτές και  συνεπάγεται σημαντικές πρόσθετες δαπάνες, η κατανομή των οποίων μεταξύ της οργανωτικής επιτροπής και της ΔΟΕ δεν έχει ακόμη αποφασιστεί.

Ο Γιοσίρο  Μόρι δήλωσε  ότι οι τελετές έναρξης και λήξης θα μπορούσαν να «αναθεωρηθούν δραστικά» προκειμένου να μειωθεί το κόστος, προσθέτοντας ότι πρέπει να περιλαμβάνουν ένα μήνυμα που σχετίζεται με την τρέχουσα κρίση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.