Λουκέτο σε τρεις λαϊκές αγορές μετά από έλεγχο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στην αναστολή λειτουργίας τριών λαϊκών αγορών προχώρησαν οι αρχές, μετά από σχετικούς ελέγχους για την τήρηση των κανόνων για τον κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα, ανεστάλη η λειτουργία δύο λαϊκών αγορών στον Δήμο Ιλίου Αττικής και μία στον Δήμο Πυλαίας Θεσσαλονίκης. Η αναστολή θα διαρκέσει για 10 ημέρες. Υπενθυμίζεται ότι

Οπως ενημερώνει η Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανακοινώνει ότι από 16/03/2020 έως 31/03/2020 διενεργήθηκαν συνολικά 379 έλεγχοι από το Συντονιστικό Κέντρο Εποπτείας Αγοράς & Αντιμετώπισης Παρεμπορίου (ΣΥΚΕΑΑΠ) σε συνεργασία με την Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και λοιπές υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ειδικότερα, διενεργήθηκαν:

στον τομέα της διακίνησης και πώλησης υγειονομικού υλικού (φαρμακαποθήκες και φαρμακεία) 55 έλεγχοι,
στον τομέα της λιανικής και χονδρικής πώλησης τροφίμων και παροχής υπηρεσιών 23 έλεγχοι
και στον τομέα των υπαίθριων λαϊκών αγορών 301 έλεγχοι.

Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης, σε δήλωσή του στην ΕΡΤ, είχε τονίσει ότι οι έλεγχοι θα ενταθούν και εφόσον καταγράφονται παραβάσεις θα υπάρχει «λουκέτο».

Οπως ενημερώνει το υπουργείο Ανάπτυξης, παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα για αισχροκέρδεια σε πρατήρια καυσίμων στις Περιφέρειες Κρήτης, Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου και Δυτικής Ελλάδας.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.