Η «Λίμνη των κύκνων» στο σάιτ της Λυρικής

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το πρόγραμμα μεταδόσεων της ΕΛΣ συνεχίζεται τη Μεγάλη Εβδομάδα με τη «Λίμνη των κύκνων» στο www.nationalopera.gr

Συγκεκριμένα, από την ΕΡΤ2 την «Κάρμεν» παρακολούθησαν κατά μέσο όρο 33.500 θεατές, από το site της ΕΛΣ πάνω από 20.000 θεατές, ενώ στο Facebook της ΕΛΣ η παράσταση έφθασε σε πάνω από 57.000 χρήστες, πολλοί εκ των οποίων από την Ευρώπη και την Αμερική.

H Λυρική παρουσιάζει τη «Λίμνη των Κύκνων»

Επόμενη προβολή από τη Λυρική η «Λίμνη των κύκνων» του Κωνσταντίνου Ρήγου από το Μπαλέτο της ΕΛΣ τη Μεγάλη Τετάρτη 15 Απριλίου στις 20.00.

H παραγωγή του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής πρωτοπαρουσιάστηκε το 2018 σε χορογραφία του Διευθυντή Μπαλέτου Κωνσταντίνου Ρήγου

Η Λίμνη των κύκνων του Τσαϊκόφσκι διαχρονικά συγκινεί το κοινό, ενώ την ίδια στιγμή αποτελεί πρόκληση στην καριέρα των χορευτών αφού οι δεξιοτεχνικές ικανότητες που απαιτούνται για την ερμηνεία του έργου υπερβαίνουν σχεδόν τα ανθρώπινα όρια. Παράλληλα, πρόκειται και για ένα μουσικό έργο μεγάλων ερμηνευτικών απαιτήσεων.

H παραγωγή του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής που πρωτοπαρουσιάστηκε το 2018 σε χορογραφία του Διευθυντή Μπαλέτου Κωνσταντίνου Ρήγου αντιπαραθέτει εκτενή κομμάτια της πρωτότυπης χορογραφίας του μπαλέτου των Πετιπά / Ιβάνοφ με μια νέα χορογραφική ματιά, επιχειρώντας να θέσει ερωτήματα και να αναζητήσει απαντήσεις για το πώς μπορούν να «ξαναδιαβαστούν» σήμερα τα έργα του ρεπερτορίου του κλασικού χορού. Ο Κωνσταντίνος Ρήγος υπέγραψε μια μεταμοντέρνα ανάγνωση και μετέτρεψε το κλασικό μπαλέτο σε κάτι που θα μπορούσε να ονομαστεί «μετακλασικό», αφού συνδιαλέγεται και επαναπλαισιώνει το πρωτότυπο, δημιουργώντας ένα νέο έργο. Το βλέμμα του Ζήγκφρηντ είναι ο κύριος φορέας της αφήγησης. Δικές του φαντασιακές προβολές είναι ο λευκός και ο μαύρος κύκνος, τους οποίους καλείται να κυνηγήσει και να σκοτώσει, καθώς δεν είναι παρά κομμάτια του εαυτού του, το βέλος του τόξου του θα βρει τελικά και τον ίδιο.
Μεγάλη Τετάρτη 15 Απριλίου 2020 στις 20.00 (και για 30 ώρες διαθέσιμο) στο www.nationalopera.gr και στο https://www.youtube.com/user/elsnationalopera
& LIVE στο Facebook της ΕΛΣ (https://www.facebook.com/greeknationalopera/)
Μουσική διεύθυνση Ηλίας Βουδούρης / Χορογραφία Κωνσταντίνος Ρήγος. Με την Ορχήστρα, τους Α΄ Χορευτές, τους Σολίστ, τους Κορυφαίους και το Corps de ballet της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.
Η παράσταση μαγνητοσκοπήθηκε: 9 Νοεμβρίου 2018 στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος – ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ

Οι επόμενες προβολές παραστάσεων της Λυρικής
Δευτέρα 20/4 > 20.00: Η νυχτερίδα στο nationalopera.gr
Τετάρτη 22/4 > 20.00: Η βασίλισσα των ξωτικών στο nationalopera.gr
Παρασκευή 24/4 > 20.00: Το αηδόνι του αυτοκράτορα στο nationalopera.gr
Σάββατο 25/4 > 23.15: Ναμπούκκο στην ΕΡΤ2 και το WEBTV της ΕΡΤ
Κυριακή 26/4 > 20.00: Ο μικάδος στο nationalopera.gr
Τρίτη 28/4 > 20.00: Σατανερί στο nationalopera.gr
Πέμπτη 30/4 > 20.00: Ο πρίγκιπας Ιβάν και το πουλί της φωτιάς στο nationalopera.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.