Ξέρεις πότε είναι η ιδανική ώρα για έναν χυμό πορτοκάλι;

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Έρευνες έχουν δείξει ότι η καλύτερη ώρα μέσα στην ημέρα για να καταναλώσεις ένα φυσικό χυμό πορτοκάλι είναι τις πρωινές ώρες, λίγο μετά τη στιγμή που θα ξυπνήσεις.

Η ώρα αυτή είναι η πιο ιδανική καθώς εντάσσεται ευκολότερα, ταιριάζει με κάθε αλμυρή ή γλυκιά επιλογή πρωινού και σου δίνει την απαραίτητη ενέργεια για να ξεκινήσεις την ημέρα σου. Προσπάθησε να μην τον πίνεις σκέτο αλλά σε συνδυασμό με ένα ελαφρύ και υγιεινό γεύμα.

Δεδομένου ότι ο χυμός πορτοκαλιού είναι αρκετά όξινος θα λέγαμε να μην καταναλώνεται με άδειο στομάχι, γιατί μπορεί να το ερεθίσει, να διαταράσσει την φυσική χλωρίδα του εντέρου, ειδικά σε άτομα που έχουν παλινδρόμηση ή ευαισθησία. Φρόντισε λοιπόν να τον πιεις αφού καταναλώσεις ένα μέρος του γεύματός σου ή παράλληλα με αυτό, αλλά όχι πριν από αυτό.

Τέλος, θα ήταν προτιμότερο να μην καταναλώνεις χυμούς εσπεριδοειδών τις βραδινές ώρες, καθώς μπορεί να προκαλέσουν ανήσυχο ύπνο και καούρες. Τέλος σε περίπτωση που έχεις επιλέξει την χορτοφαγία, ο φυσικός χυμός πορτοκάλι θα συμβάλλει καταναλώνοντας τον με γεύματα που περιέχουν σίδηρο όπως το σπανάκι, το μπρόκολο, οι φακές κ.α να απορροφήσει ο οργανισμός σε μεγαλύτερο βαθμό το σίδηρο που περιέχουν.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.