Κορωνοϊός – Πάτρα: Στο νοσοκομείο του Ρίου 19χρονος από τη δομή προσφύγων στο Κρανίδι

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, που είναι σημείο αναφοράς για όλη την 6η ΥΠΕ, διεκομίσθη 19χρονος  μετανάστης, που διέμενε στη δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι Αργολίδας.

Ο 19χρονος που διέμενε στη δομή προσφύγων όπου βρέθηκαν 150 άτομα θετικά στον ιό είναι σε καλή κατάσταση.

Νωρίτερα, θετικά στον κορωνοϊό έχουν βρεθεί 150 άτομα από τη δομή προσφύγων και μεταναστών στο Κρανίδι, σύμφωνα με όσα είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, στη διάρκεια σύσκεψης με τους συνεργάτες του και τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας, κ. Σωτήρη Τσιόδρα.

Υπενθυμίζεται πως το συγκεκριμένο ξενοδοχείο έχει τεθεί σε πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό από τη Μεγάλη Πέμπτη. Η αιτία του προληπτικού υγειονομικού αποκλεισμού του ξενοδοχείου που λειτουργεί ως δομή, ήταν η εμφάνιση θετικού κρούσματος σε εργαζόμενη στο ξενοδοχείο, η οποία όμως δεν προσήλθε για εργασία τις τελευταίες 12 ημέρες.

Τη Δευτέρα του Πάσχα πραγματοποιήθηκε δειγματοληπτικός έλεγχος από τον ΕΟΔΥ στη δομή, αφότου μια Σομαλή πρόσφυγας, η οποία είναι και έγκυος, βρέθηκε θετική στον ιό το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα. Στο ξενοδοχείο διαμένουν 470 αιτούντες άσυλο, οι οποίοι στο σύνολο τους προέρχονται από χώρες της υποσαχάριας Αφρικής.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.