Ο κορονοϊός μπορεί να προκαλέσει βλάβες και στον εγκέφαλο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κατά την καθιερωμένη του ενημέρωση, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, ανέφερε ότι σύμφωνα με νευρολόγους σε όλο τον κόσμο ένα μικρός μέρος των ανθρώπων που προσβάλλονται από τον COVID19 αναπτύσσουν σοβαρές βλάβες στον εγκέφαλο.

Ειδικότερα, μπορεί ο πυρετός, ο βήχας και η δυσκολία στην αναπνοή να είναι τα τυπικά γνωρίσματα της νέας λοίμωξης, ορισμένοι ασθενείς, όμως, παρουσιάζουν δυσλειτουργία στη νοητική τους ικανότητα, σύγχυση, λήθαργο, επιληψία ακόμα και εγκεφαλικό επεισόδιο. Σε αυτά δεν πρέπει να παραλείψουμε και τη διαταραχή της οσμής και της γεύσης που όλο και περισσότερο αναφέρεται στη βιβλιογραφία.

Ο κ. Τσιόδρας πρόσθεσε τα εξής αναφορικά με το θέμα: «Τα νευρολογικά σύνδρομα φαίνονται πως οφείλονται σε προσβολή του εγκεφάλου και των νεύρων του από τον ιό. Δηλαδή μία εγκεφαλοπάθεια. Αναφέρονται σε ως και 15% των σοβαρά ασθενών από Κινέζους ερευνητές. Είναι γνωστό σε μας τους κλινικούς γιατρούς πως μπορεί ένας ιός να προσβάλλει τον εγκέφαλο και να κάνει και εκεί φλεγμονή αντίστοιχη με αυτή που προκαλεί σε άλλα όργανα, όπως ο πνεύμονας. Επίσης, η μείωση στα επίπεδα οξυγόνου του αίματος σε σοβαρές περιπτώσεις της νόσου μπορεί να έχει επιπτώσεις στη λειτουργία του εγκεφάλου. Παρόμοια φαινόμενα έχουμε και μιλάμε για αυτά και στη γρίπη και αφορούν ιδιαίτερα ηλικιωμένους ανθρώπους ή ανθρώπους που νοσούν σοβαρά από τις ιώσεις».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.