Κορωνοϊός: Μετά το διάγγελμα Μητσοτάκη έξι υφυπουργοί και ο Τσιόδρας για την άρση των περιοριστικών μέτρων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Τρίτη θα είναι ημέρα ανακοινώσεων από την κυβέρνηση για την άρση των περιοριστικών μέτρων που πάρθηκαν ελέω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες,μετά το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη το απόγευμα στις 18:00 θα εξειδικευτεί πιο συγκεκριμένα το πως θα αρθούν τα μέτρα και οι διαδικασίες.

Αναλυτικότερα, μετά το γενικό πλαίσιο άρσης μέτρων που θα περιγράψει ο πρωθυπουργός στο διάγγελμα του στον ελληνικό λαό, θα γίνει απευθείας σύνδεση με την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης όπου ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Ακης Σκέρτσος θα συντονίσει τις ανακοινώσεις των μέτρων από τους αρμοδίους υφυπουργούς.
Τον λόγο θα πάρουν εν συνεχεία οι Γιάννης Κεφαλογιάννης (υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών), Νίκος Χαρδαλιάς (υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και διαχείρισης Κρίσεων), Νίκος Παπαθανάσης (υφυπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου), Βασίλης Κοντοζαμάνης (υφυπουργός Υγείας), Θοδωρής Λιβάνιος (υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα αυτοδιοίκησης και εκλογών) Σωτήρης Τσιόδρας (εκπρόσωπος υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα και επικεφαλής της αρμόδιας ομάδας αντιμετώπισης του), οι οποίοι θα αναλύσουν ο καθένας στον τομέα του, τις διαδικασίες άρσης των περιοριστικών μέτρων.

Mάλιστα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου σήμερα το απόγευμα για όλα όσα θα ανακοινωθούν αύριο από την κυβέρνηση, αμέσως μετά το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το περίγραμμα της άρσης μέτρων
Ήδη, το περίγραμμά της άρσης των περιοριστικών μέτρων έδωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, γνωστοποιώντας πως:

– Στις 4 Μαΐου ανοίγουν: κομμωτήρια, επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου και προσωπικής υγιεινής, αλλά με μέτρα προστασίας.

– Στις 11 Μαΐου κατά πάσα πιθανότητα ανοίγουν τα Λύκεια, με την έμφαση να δίνεται στους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων, δηλαδή μαθήτριες και μαθητές της Γ’ Λυκείου. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι «σταδιακά και σε εύλογη χρονική απόσταση μεταξύ τους οι βαθμίδες της εκπαίδευσης», με την επόμενη φάση να τοποθετείται πιθανά στις 18 Μαΐου.

«Σε επόμενη φάση» προσδιόρισε ο κ. Πέτσας το άνοιγμα των μεγάλων επιχειρήσεων, γεγονός που φέρνει την επαναλειτουργία τους κοντά στο τέλος Μαΐου και σε κάθε περίπτωση «οι επιχειρήσεις εστίασης πάντοτε υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και εφόσον εξελίσσεται ομαλά η υγεία του πληθυσμού».

Σε δύο φάσεις θα εξελιχθεί η επαναλειτουργία των ιερών ναών για προληπτικούς λόγους, αφού «ανοιχτές θα είναι και οι εκκλησίες για ατομική λατρεία από τα πρώτα βήματα της αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων, ενώ σε επόμενο στάδιο οι χώροι λατρείας θα ανοίξουν με συγκεκριμένους κανόνες και μέτρα προστασίας της λειτουργίας τους και για το ποίμνιο», όπως τόνισε ο κ. Πέτσας, με δεδομένη τη βούληση της Εκκλησίας να γιορταστεί η Παννυχίδα του Πάσχα στις 26 Μάϊου.

Την 1η Ιουνίου, σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο, θα ανοίξουν οι ξενοδοχειακές μονάδες δωδεκάμηνης διάρκειας, οι οποίες εντοπίζονται κυρίως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ για την 1η Ιουλίου οδεύει το άνοιγμα των εποχιακών καταλυμάτων, και «αφού διευθετηθεί και το θέμα των μεταφορών», όπως σημείωσε ο κ. Πέτσας, γνωστοποιώντας, παράλληλα, ότι ο πρωθυπουργός έχει αιτηθεί κοινού ευρωπαϊκού πλαισίου για τις μεταφορές στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής.

 

 

 

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.