Οι καμπάνες του Duomo… (Ανάρτηση… από τη Φλωρεντία)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Πατρινή Πίπη Πριγκοπούλου, έκανε μια ακόμη ανάρτηση από τη Φλωρεντία:

Σαββατο 11/4

11.58, δύο λεπτά πριν τα μεσάνυχτα. Ηρεμία, απόλυτη σιγή και ξαφνικά καμπάνες να χτυπούν δυνατά. Αφουγκράστηκα… να δω μη με γελούν τ’ αυτιά μου. Μα όχι, καμπάνες. Οι καμπάνες του Duomo ειναι τοσο χαρακτηριστικές τόσο αναγνωρίσιμες! Ερχονται από το παρελθόν για να σε αφυπνίζουν στο παρόν και στο μέλλον.
Ανοιξα το παράθυρο να ακούσω καλύτερα. Μια μαγεία μεσ’ την Ανοιξιάτικη νύχτα. Τι συμβαίνει αναρωτήθηκα.
Ολα τα παράθυρα ερμητικά κλειστά, τα σπίτια σκοτεινά. Ένα περιπολικό απλά νωχελικά κυλουσε στη λεωφόρο. Τίποτα δεν υποδήλωνε κάποιο πρόβλημα. Μα τι συμβαίνει αναρωτήθηκα και πάλι. Οι καμπάνες σιώπησαν, ειναι 12.03
Για δυο λεπτά και μόνο. Ξανάρχισαν να χτυπούν.
Μα για στάσου, είναι χαρμόσυνες, είναι καμπάνες χαράς, είναι αναστάσιμες. Μα ναι, είναι Ανάσταση. Συγκινήθηκα πολύ, πάρα πολύ. Και μεσα σε μια πόλη φάντασμα αυτές καλούσαν, υμνούσαν, σήμαιναν το σπουδαιότερο μυστήριο, την Ανάσταση, την σωτηρία του ανθρώπου.
Σε λίγο σώπασαν. Κοίταξα τον ουρανό και έκανα μιά ευχή.
Δεν έχει σημασία αν είναι η Ανάσταση τώρα γιά τους συμπολίτες μου ή σε μιά εβδομάδα για τους συμπατριώτες μου. Η Ανάσταση είναι μία, εσωτερική και προσωπική γιά τον καθένα μας. Εύχομαι με όλη την δύναμη της ψυχής μου πίσω απο τα ερμητικά κλειστα παράθυρα, από τις σφραγισμένες πόρτες ο καθένας μας να ταυτιστεί με το Θείο Πάθος βιώνοντας και μαθαίνοντας από το δικό του, ώστε να φτάσει στη δική του, προσωπικη Ανάσταση.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.